Övning ger färdighet

Övning ger färdighet heter det ju och jag behöver öva. Jag var med på en föreläsning som hölls av Gabriella Soutine från Fotoakademin. En väldigt bra föreläsning, jag gjorde några anteckningar och jag tror nog faktiskt att Gabriella lyckades väcka min fotolängtan igen. Sedan dess har jag faktiskt tagit med kameran mer än jag har gjort de senaste åren.

Som vanligt så fotograferar jag det som finns i min närhet och lockar mitt öga. Just nu är det blommor och framför allt vissnade maskrosor. Jag bara älskar dessa små fröstänglar som far runt i luften som små helikoptrar. Ja alltså jag älskar att fotografera de inte att ha de överallt.

Övning ger färdighet heter det ju och just nu behöver jag öva på att använda mitt macro. Jag har bestämt mig för att jag ska kunna mer innan jag får köpa mig det där objektivet som jag vill ha. Jag är så sugen på ett zoom-objektiv igen för att kunna fotografera Affe bättre. Men om jag inte kan ta sådan foto som jag vill så spelar det ingen roll vilket objektiv jag har.

Har ni något bra motiv för mig att öva på? Bara kasta era idéer över mig! Kanske är det någon som vill bli fotograferad?

Jag är så tacksam för att jag har fått tillbaka min fotoglädje!

2 kommentarer

  1. Älskar foton tagna med macro! Maskrosor är kul, tog ett par enkla bilder med mobilen idag när vi var ute.
    Blommor är ju tacksamma att fotografera. Djur är kul, men lite svårare då de inte sitter stilla så länge 🙂 Jordgubbar kanske?

    • Jordgubbar är kul att fotografera men var hittar jag det? Alla jordgubbar är ju snordyra och min egna lilla planta ger inga bär i år. 🙁 Men jag ska nog hitta annat att fota. Om inte annat så blir det iaf jordgubbar till midsommar! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.