Att säga hejdå till en kollega

Så kom dagen som hon har längtat efter och vi har fasat för, dagen då Jotte gick i pension. Vi firade henne på hennes nästsista dag för det var då vi alla var på plats.

Vi pimpade lunchrummet med ballonger och hemmagjorda vimplar (jag använde mig av diskunderlag som jag hittade i en skrubb), två blombuketter och några batteridrivna ljus. Vi tyckte det blev rätt bra faktiskt.

Vi köpte frukost på Espresso House som vi tog med till jobbet, fd. chefen var med en stund via FaceTime och sen snackade vi mest. Jag höll ett lite kort tal till Jotte som jag tror att hon gillade. Jag försökte få med det roliga vi har haft genom åren. Vi hade också gjort en liten plansch till henne men den är inte riktigt lämplig att visa här. höhöhö

Det blev två påsar med presenter, mest drickbara presenter men även lite gott som t.ex. vaniljfudge i en vacker burk och ett doftljus med doft av pion. Dessutom fick hon ett presentkort hos underbara Helgagården. Och ni som såg min händelse på insta för ett tag sedan så var det alltså på underbara Helgagården som jag var på. Jag ska lätt åka dit i sommar och fika! Kanske, om jag är snäll, så får jag följa med Jotte när hon ska dit.

Marie hade fixat fina buketter från Ekeboda Handelsträdgård i Hörby, dit måste jag också åka i sommar. Det blev så lyckat att i buketterna fanns stjärnflocka som råkar vara en lite söt blomma som Jotte älskar, det visste vi inte om så det blev verkligen bra.

Min underbara kollega Marie! Tänka att vi har känt varandra sedan KomVux, jag har suttit barnvakt åt hennes barn och nu har hennes dotter fått barn. Tiden går så fort!

Mitt tal till Jotte

Kära Jotte, Jytte och ”hon som brukar sitta där”!

Nu tänkte jag ställa mig upp, harkla och säga med darrande stämma ”jag är ingen talare” men det vet vi ju att det inte är sant för tala det kan jag.
Jag minns första gången vi pratades vid, det var första dagen på jobbet här i Eslöv. Jag var här strax innan åtta för vi började ju kl åtta men ingen var på plats, hade du glömt mig? Jag väntade och väntade men inte dök du upp. Lite nervöst ringde jag till dig och du svarade ”ja men vi har ju flex”, herregud vart hade jag kommit?
Idag kan jag inte tänka mig hur det kommer bli att inte träffa dig varje vecka.

Ja sen var det ju förstås lite mer men det tänker jag inte dela med er. haha

Jag hoppas innerligt att Jotte är nöjd med sin avtackning. Vi kommer sakna henne mycket! Men vi är verkligen glada för hennes skull, vem skulle inte vilja pensionera sig liksom?! Nu önskar vi henne många långa sovmorgnar, tid att cykla genom den vackra omgivning där hon bor och möjligheten att skaffa sig en efterlängtad hund.

Ytterligare en inventarie stryks från listan men det går oss inte obemärkt förbi. Du kommer fattas oss!
Så skrev jag på kortet till henne och det stämmer verkligen. Jotte kommer fattas oss!

Jag har en kollega till men eftersom jag inte vet om han är okej med att synas här så har jag varken nämnt honom eller visat honom men han var med oss och tackade av henne.

16 kommentarer

 1. Det är alltid svårt att tacka av en kär kollega man känt så länge. Det blir så tomt när en eldsjäl slutar. Fint ni ordnat och kul att ni fick till en ordentlig avtackning ❤

 2. Vad härligt att bli avtackad på det viset – är säker på att hon kommer att minnas just denna dag med både glädje och sorg (det blir ju ett avsked från ett långt liv på en plats). Roligt att ni gjorde så mycket för henne

  • Det hoppas jag att hon kommer!
   Vi tyckte inte det blev så mkt för det brukar vara mer och större men nu är ju allt Coronaanpassat så även avtackningar.
   Men hon var väldigt glad för avtackningen

  • Pensioneringar ska alltid firas stort! Det är ju då man får livslovet, som Affe kallar det. Lov resten av sitt liv, livslov.

 3. Det är alltid jobbigt med avslut, men nu finns hon ju ändå kvar. Finns inget som säger att ni inte kan våldgästa henne ibland 🙂 Fint ni hade gjort för henne och kan tänka mig att det blev uppskattat.

  • Talet blev jag hyfsat nöjd med, hade kunnat ta upp så mkt mer men jag ville inte att det skulle bli långdraget utan glatt och med glimten i ögat.
   Hon var nöjd, sa hon iaf.

 4. Oh så fint att ha så trygga härliga arbetskamrater och fint ni tackade av hon som skulle gå i pension =D. Samt härligt att du har en kollega du känt länge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.