Övning ger färdighet del 2

Så var det ju det där med att jag skulle lära mig min kamera bättre. Hur gör man då det? Jo jag gör det enklast genom att leka med den. För ett tag sedan (tror det var slutet av sommaren för inte kan det väl varit början av sommaren?!) var jag hemma hos Fru Stjernholm och hade då bestämt mig för att göra hemmahos-repotage hos mina vänner för att öva mig på att ta just den typen av foto. Tja sen dess har jag inte gjort det, så typiskt mig! Men så kom det en farsdag som skulle firas hos mina fina ( )-er och då fick allt kameran åka med. Nu har ni redan sett en hel del hemma hos kära ( )-erna men ni får några bilder till.

Man kan ju inte komma utan något till (mor)far på farsdag. De därnia rallybilarna fick följa med och äppelkakan också faktiskt.
Här skådar ni också den fulaste lampan jag vet, men det är ett hatkärleks-förhållande.

För den ger ett väldigt vackert sken när den får lysa i sin ensamhet.

Favoritblommor!

Är det något det finns gott om hemma hos ( )-erna så är det böcker, gamla som nya.

I många år hjälpte min far till vid auktioner och jag minns än hur spännande det var när far kom hem med lådan med gott och blandat där bl.a. denna vackra teservis fanns.

 Om någon av er är inom operationsvården så kanske ni stöter på mors redskap, mor har alltså tagit fram den här peangen och den bär  nu vårt namn. Heja mor!

Mormor och morfar har väldigt bra golv, här kan man ligga i timmar och leka.

I fönstret svävar en fjäril som är av glas.
Ytterligare en sådan där sak som jag gillar men ändå inte gör det.

Min kärlek till ljus kommer utan tvekan från mor!

När mina föräldrar inte längre ska ha någon av sina två kristallkronor ska jag ärva den och hänga den på toaletten.
Jag vet inte varför men jag har en stark längtan om att ha en kristallkrona på toaletten.
Ja jag kanske behöver ha ett badrum som passar till kristallkronan men det är ju ett litet problem.
Renovering!

(och nu kommer min far snudd på hellre slå sönder sina kristallkronor än skänka dom till mig för han gillar icke tanken på en kristallkrona på toaletten)

Tyvärr har jag inte ärvt mors handarbetsgen men mormors stickkorg ärver jag gärna ändå.
Jag funderar starkt på att skaffa mig en stickkorg här hemma bara för att det är snyggt och hemtrevligt med ett påbörjat sticke.

Det var allt från mina kära ( )-ers hem.

3 kommentarer

 1. Vilka fina bilder. Är en konst att kunna ta inredningsbilder. Själv är jag ändå inte helt oäven på att ta kort i allmänhet men när jag ska ta bilder på framstegen här hemma för att visa för min kloka inredningsbekant och låta henne ta del av att vi faktist sakta men säkert gör som hon säger så blir korten väldigt tråkiga och lyckas inte alls fånga den stämning som faktiskt numera börjar komma på plats på vissa ställen här hemma. Eller så kanske det är ett tecken på att vi bör inreda ännu mer.. Så kan det vara.

  Stickkorg är mysigt, den idén kanske jag ska stjäla… 🙂

  • Tack!

   Mitt råd är att fotografera utan blixt och i dagsljus så länge det är möjligt och när det inte funkar så tänd i ett annat rum eller annan del av rummet så ljuset inte kommer precis därifrån du ska fotografera. Prova fotografera från alla vinklar, upp på möblerna med dig kvinna och ner på golvet!

   Och ha skoj när du fotografera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.