Packa pappas kappsäck

                                                         

Sitter och tittar på reglerna för vad man får ta med sig ombord på ett flygplan. Jag ska ju flyga till Stockholmia imorgon tillia och med det kommer dagens i-landsproblem. Att checka in ett bagage eller att inte checka in ett bagage, det är frågan.
Jag blir full i skratt när jag läser vad man inte får ha med sig. Jag tycker det är lite komiskt att dom måste skriva ut att man inte får lov att ha med sig vapen, granater, harpuner, anordningar för avlivning av djur, tillfälligt paralyserande kemikalier, isyxa eller en skärbrännare. Attans där rök packningen liksom. *s*
Men för att komma till själva problemet. OM jag väljer att inte checka ett bagage så måste alla sorters vätskor läggas i en återförslutningsbar enlitersplastpåse. Förstår ni hur liten en enlitersplastpåse är? Förstår ni hur mycket jag har som räknas som vätska? Sådant som jag vägrar åka till Sthlm utan är mascara, tandkräm, foundation, ansiktsrengöring, parfym och deo. Det som jag egentligen också vill ha med mig är schampo, balsam, duschkräm, hårstylingprodukter och bodylotion. No fuc*ing way att jag får ner allt det i en återförslutningsbar enliterspåse! OM jag väljer att checka in ett bagage kan jag ha med mig hur mycket som helst, typ. Dessutom så kan jag ju ha med mig lite mer extra kläder för även om det bara är en natt så hade det ju varit trevlig att kanske ha lite nattkläder och nya kläder till dagen efter. Att få ner allt det i en väska som inte får vara större än 56 cm*45 cm*25 cm blir nog svårt.

Nä det får nog bli till att checka in en väska, verkar enklast. Om jag bara förstår mig på att uppskatta vikten, under 20 kg ska det vara. *funderar*

Bilderna är lånade av Malmö Aviation

5 kommentarer

 1. Men ni har väl en badrumsvåg?! Kan inte väskan stå på den så ställ dig själv där med väskan i handen, dra sen bort din egen vikt….
  Sen gäller det “bara” att packa och väga om och om igen tills vikten är rätt….
  Kram och ha det riktigt härligt i Stockholm! 🙂

 2. Checka in definitivt! Mycket skönare så! Kan ta med allt man vill till badrummet och ha myskläder med sig som man kan fluffa runt i på kvällen när man ringer super-duper trevliga kollegor och pratar om livets nödvändigheter! 😉
  Själv kör jag alltid med incheckningsbagage så fort det e övernattning! =)
  Puss

  Ps. Glöm inte att ta ur harpunen från väskan innan du lägger ner tandborsten!

   • Finns här när du behöver svar på livets svåra frågor! 😉 *fniss*
    Handgranaten? Hmm… Har du nån kakburk som inte är genomskinlig med lock? (helst i en pastellfärg) Lägg i såfall handgranaten i den och ställ den vid tvättmedlet – där kommer ingen kille nånsin att hitta den! Vill du vara riktigt säker, sätt en lapp på där det står fläckborttagningsmedel.
    Jag vet ju att vi båda tycker om att unna oss saker i vardagen, men jag tycker faktiskt att du ska ha det mer som helg-granat! Har man tex flera i ena fickan kan man få problem med ryggen! 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.