Påsk á la Emschen

DSC_9854 DSC_9867Ägg, blommor, vaser, krukan och fåglar kommer från Blomsterverkstan

När jag var liten var påsken en stor högtid, jag är uppvuxen i ett troende hem så långfredag var svart och tråkig och skulle bara lidas igenom. På påskafton kom dock den goda maten fram och påskäggen fick öppnas. Påskdagen (tror jag det var) så satt vi alla i soffan och tittade på Jesus Christ Superstar och åt nog mer god mat. Annandagpåsk var nog en dag i kyrkan med dramatisering av påsken, alltid framförd av oss barn. Mina barndomspåskar var fyllda med släktingar, vänner, massa god mat och kristendomen. Iofs så var det så oavsett vilken högtid det än var men just påsken var väl lite mer speciell iaf i kyrkan för det var ju då vi fick syndernas förlåtelse och det är ju en stor grej inom kristendomen. 
För mina barn är det värre på påskfronten, det är inget vi direkt firar, Jag vet liksom inte hur jag ska fira det utan att det blir lila fjädrar, påskhare och kommersiellt jippo eller lååååångfredag, jesus korsfästelse och syndernas förlåtelse. Jag känner ju att jag inte är något av det, jag har min tro men den är nog allt lite annorlunda än barndomstron så det känns konstigt att fira på det viset samtidigt som det här med färgsprakande ägg och kycklingar och harar är inte heller riktigt jag. I år ska jag försöka mig på att stoppan in lite påsk i vårt hem och vårt liv. Jag ska helt enkelt göra påsk á la Emschen. 
DSC_9883 DSC_9882 DSC_9881 DSC_9879 DSC_9873 DSC_9871

Äppelkvistar (och en magnoliakvist) med bruna fjädrar, ägg i dova färger och tygfåglar blir mitt påskris som nog får stå kvar så länge kvistarna vill, de är ju lite mer våriga än påskiga men de är jag. DSC_9891 DSC_9893Mitt fina påskägg från Indiskan och farfars roligaste äggkopp fick flytta till soffbordet så det blev lite påsk där också.

Påsk alltså, jag tycker det är svårt.
Hur firar ni?

2 kommentarer

  1. ÅÅåh, är tygfåglarna också från blomsterverkstan? Så fina! Jag tycker påsken är så svår. Det har blivit en sån där mellan-högtid där man inte går all in som på julen. I vår familj har den dessutom firats olika från år till år. Aldrig samma mat och inte med samma personer. Även om jag faktiskt alltid firat den med min mamma (och oftast även med Riikka).

    • Ja även tygfåglarna är från Blomsterverkstan allt utom fjädrarna faktiskt. Vill du ha några så kan jag fixa det, ska ju ändå till Malmö i veckan så ska du in ngt till stan så kanske en fika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.