När Landön öppnade

DSC_0133Ja Landön är ju öppet året om men Landön för många är ju camping och på sätt och viss så kan jag tycka att ja Landön öppnar när campingen öppnar för då kommer det mer folk och rörelser till Landön.

Igår var först jag och Vincent på barnkalas hos Filipen, efter kalaset körde vi raka vägen till campingen för nu var det äntligen dags. Sen gick hela gårdagen åt att få upp husvagnen med förtält och golv. Idag däremot så har jag varit ute på en runda med kameran tillsammans med systeryster och hennes lilla objektiv (det är ett sånt där så det känns som att man petar fåglarna i näbben med). Så nu mina vänner blir det allt bildkavalkad!
DSC_0003 DSC_0011 DSC_0042 DSC_0049 DSC_0066 DSC_0072 DSC_9926 DSC_0248 DSC_9996 DSC_9953 DSC_9933 DSC_9931DSC_0045 DSC_9975

Den här bilden har jag beskurit så den blev alldeles avlång, jag ville ge er känslan av att hur långa vågorna var. 
Jag älskar verkligen vara vid havet och att kunna fotografera hur solen gnistrar i havet, hur fåglarna bryter av mot molnen och känna vinden smeka min kind.
DSC_0018 DSC_0021

Det är bara så att molnen är annorlunda vid havet!
DSC_0122 DSC_0114 DSC_0108 DSC_0092 DSC_0076

Det är så vackert här! Och så typiskt Skåne, tycker jag.
DSC_0229 DSC_0222 DSC_0212 DSC_0210 DSC_0195 DSC_0178 DSC_0163

Så funderar jag på om vi skulle bli med fågel precis som Stjernholms har blivit. Jag vill ju ha hund egentligen men det är bra mycket mer jobb med en hund än med en fågel. Jag vet inte, vi får se hur det blir. Kanske en sångparakit, kanske en nymfkakadua eller en liten fink. Ja jag vet inte. Vi får väl se hur kul barnen tycker det är med fåglarna medan vi är här på Landön Zoo.
På tal om Vincent så har han blivit som sin kära mamma, han bär med sig sin kamera vart han än går. Han fick en Canon (tvi) av kära mostern igår och lyckan är så stor.
IMG_0027 IMG_0037 IMG_0058Här har ni tre av hans mästerverk, han har också dokumenterat vad han äter och vad han har sett på tv. Han försökte sig på selfies och groupies men det var inte så enkelt så det ska han öva lite till på. Söte!

6 kommentarer

 1. Jag har velat ha fåglar sedan barnen var små (men det blev marsvin), undulater, zebrafinkar, nån liten papegoja.. Vad som helst! Får väl önska migvdet i julklapp eller nått! 🙂 Och jag har en plats där de kunde få bo!
  Underbara bilder som vanligt! Kram

 2. Ja, det är fint där nere. Har ni samma plats i år?

  Vi hade undulater och några slags små papegojor (love birds?) när var små. Kräver mycket jobb om man ska få dem tama, vilket vi aldrig lyckades med.

  Mina barn vill också ha djur men eftersom maken har anlag för allergi skyller vi på detta. Är ju inte dummare än att jag inser att det inte lär ta lång tid innan barnen tröttnar och själv gillar jag inte alls smådjur i bur. Hund är ju något annat men det skulle vi aldrig ha tid med.

  • Ja samma plats i år men nya grannar. 🙂

   Jag har haft fågel förr och jag gillade det, fick Oliver tam också så det var inga problem.
   Barnen kommer inte ta sitt ansvar för något djur oavsett vilket det blir, mkt därför jag funderar vad vi ska ha och om vi ska ha ngt. Vi får helt enkelt se hur det blir.

 3. Nu började jag verkligen längta ut till båten och havet. Men förhoppningsvis åker den i nu i april och sen bär det ut på riktigt i juni. Men ska åtminstone få andas lite havsluft över påsk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.