Skatteparadiset Blogglandia

20121012-165850.jpg

20121012-165836.jpg

20121012-165826.jpg

Idag har jag inte hunnit med min blogg för fem öre men Blogglandia har det varit mer fokus på. Idag hade vi en tretimmarsinfo om internethandel. Riktigt intressant och jag lärde mig mycket både om teknik och om hur skattereglerna ska tillämpas på internetvärlden. Jag är förvånad över hur framåt Skatteverket är inom internetvärlden, skattemyndigheter har ju ett rykte om sig att inte leva i nuet men det tycker jag nog att Skatteverket lyckas med även om där är en del kvar att önska. Riktigt intressant var det!

Problem nu är att jag vet inte om jag får dela informationen med er hör eller om ni måste kontakta Skatteverket direkt för att få informationen. Det handlar om att jag inte får komma i bättre dager än de som inte jobbar på Skatteverket så jag får inte dela all information jag får som anställd om inte allmänheten har samma tillgång till informationen. Men jag lovar att kolla upp det. Det jag däremot kan berätta för er är att Skatteverket är en galet bra myndighet och även om jag inte håller med om allt så är jag stolt över att vi driver en bra verksamhet.

För er som funderar på vad Skatteverket anser om Blogglandia kan ni läsa här
Min privata tolkning av Skatteverkets ord är att bloggande är ett arbete så egentligen är du inte arbetslös även om du är det men bloggar. Då tycker jag att du ska presentera sig som bloggerska när någon frågar om ditt yrke.

Ja jag ska kanske tillägga att nu är inte Blogglandia ett skatteparadis längre även om det nog föll i en gråzon väldigt många år.

4 kommentarer

 1. MITT bloggande är INTE ett arbete! Det kan du aldrig någonsin få det till. Jag tjänar inte en svensk ettöring på min blogg, den kostar bara…
  De som bloggar och får pengar per träff/besök är dock en annan sak, där kan det mkt väl ses som arbete.

 2. Det är ju väldigt svårt att livnära sig som bloggerska för många kan jag tänka mig.. Tänker då om man ska vara riktigt hård att man bör ju inte ha rätt till a-kassan isåfall mellan två inkomstgivande arbete när man bloggar.. Hur tänker dem där?

 3. Fina bilder!
  Jag fattade inte texten riktigt särskilt sista stycket om att man inte skulle redovisa affiliateinkomster i näringsverksamhet? Hm. Men sälja mina egna kläder klarar jag av iallafall. 🙂
  kramar och trevlig helg

 4. Nä nåt skatteparadis är det ju inte ha ha 🙂 Men kul att “ni” hänger med i utvecklingen, det rör ju på sig så fort. Nu ska jag gå och spola fingrarna i kallt vatten för det var första (och sista!) gången jag bakat cakepops. Fy satan.

  Kram finaste du

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.