Skit! Bajs! Avföring!

Varför är det tabu att prata om något som alla gör? Varför är det skämmigt att säga att man bajsar?
Visste ni om att man kan se på ens bajs hur man mår och på hur ofta man bajsar? Det vet jag för min mor sjuksköterskan har liksom alltid framhållit hur viktigt det är att veta hur magen mår. Ja det var pinsamt då och nej jag har inte något behov av att vet hur någon annan bajsar fast jag kan störa mig lite på att det är tabu att göra det fast alla måste göra det.
Därför tänker jag köpa bajsböcker till barnen så vi kan prata om bajs.

IMG_6485.JPG

IMG_6484.JPG
Jag vill lära dem att det inte är tabu utan något helt naturligt som alla gör.
Alex Schulman har tom insett att där finns pengar i att prata om bajs.

IMG_6486.PNG

4 kommentarer

  1. Ja visst är det tabu. Det var inte lätt att veta hur jag skulle berätta på jobbet att Pluttan fått sår i rumpan för att hon haft bajsblöja för länge och jag ville få byta den första bajsblöjan hemma. Det blev lite svårt med orden vill jag lova. Man vet ju inte heller hur känsliga andra är.
    Kramar

  2. Det var det fräckaste boken finns i vårt hem och var väldigt populär när barnen var små. Bajsboken är också en toppenbok, författaren till den har även gjort en bok om döden också som är bra när barnen börjar fundera över sådana saker.

    Kram Victoria

    • Nä det är kanske inte ngt som man måste diskutera med kreti och pleti men när man säger ngt så borde det inte vara tabu-känsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.