Sköna (städ)söndag

Sköna (städ)söndag du bjuder på skratt, solsken, blå himmel och minusgrader! Vilken skön söndag!
Sköna (städ)söndag Sköna (städ)söndag

Affe och jag låg kvar i sängen när storebror och Kärleken drog iväg på innebandyträning, vi mös och busade lite bland kuddar och täcken. Precis så ska en söndag börja!
Sen önskade Affe sig havregrynsgröt till frukost så då fick han så klart koka sin gröt. Han läste i kokboken, blandade gröten men han vågade inte röra under tiden som den kokte så då förhandlade han med mig. Förhandlingen gick igenom och jag rörde i gröten medan han dukade fram. Jag glömmer ibland hur stor han blivit.
Barn har otroliga tankebanor och det är så kul att kunna sitta ner och prata med ett barn i taget då de känner att de får full uppmärksamhet och inte behöver vänta med att ge uttryck för sina tankar för att någon annan talar.
Vi hade en härlig diskussion under frukosten. Alfred pratade om drömmar och hur kul det hade varit om man hade kunnat förverkliga drömmar. Då fick vi börja med att reda ut vad det är för drömmar som han tror att man inte kan förverkliga. Vi konstaterade att drömmen om att åka pulka går alldeles utmärkt att förverkliga nu eftersom vi i Skåne faktiskt har fått snö så att vi både kan åka pulka, spark och skidor. Sen konstaterade vi att vissa drömmar är omöjliga att förverkliga som t.ex. drömmen om att bygga en snögubbe som får liv och även kan leva på sommaren. Sen konstaterade Affe själv att vissa drömmar är det nog bäst att vänta med tills man är vuxen som t.ex. att jobba som brandman. Ja det är riktigt härligt att bara sitta med och lyssna på hans sätt att tänka!
Men idag är det sköna (städ)söndag vilket innebär att efter den härliga frukosten så kom skriken, stönen och ilskan för att städa är inget som uppskattas av någon annan än mig själv i denna familjen. Jag ska nu försöka mig på att muta hela familjen med löfte om pulkaåkning, kompishäng och kaffe mot att det städas klart här.

Se upp i backen, två hål i nacken!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.