Vänliga veckan

Det är vänliga veckan denna veckan. Jag misstänker att det är vänliga veckan för att det var alla hjärtansdag igår. Det är allt lite sorgligt att vi behöver en särskild vecka för att vara vänlig. Ja jag är inte så glad för alla hjärtansdag heller. 

Det är alla hjärtansdag på tisdag. En dag jag aldrig har förstått mig på för kärlekens dag är det ju alla dagar på året. Dessutom är det en fruktansvärd sorg för vissa ungdomar under skolgång för att de inte fått något alla hjärtansdagskort. Nu tror jag inte på att bara bojkotta utan jag uppmanar istället alla till att omfamna dagen men utan att öka köphetsen. Så skriv en lapp, stoppa i ett kuvert och “glöm” det sedan på tåget/bussen eller vid fikabordet på jobb eller ge det direkt till en människa som du inte känner. Alla behöver extra kärlek och kärlek kommer genom omtanke inte genom choklad och rosor (även om choklad och rosor inte gör ont att få)!

Så skrev jag på Facebook i söndags och jag höll mitt egna ord. Jag gav mina kollegor varsitt hemmagjort alla hjärtansdagskort, det såg ut som något en 7-åring gjort men det var gjort med kärlek. Och vet ni vad? Det blev jätteuppskattat, inte för att det var snyggt eller avancerat utan för att det var gjort till kollegorna. Tid är mer värt än pengar! 

Jag satte upp en kärlekslapp i fikarummet. Tack Sofia för att du delade med dig under dagen för jag hade ingen möjlighet att fixa en sån under arbetstid. Det är en kul grej, det är en liten påminnelse om att kärlek inte behöver vara svårare än att ta en lapp på väggen och sedan le. Det kan också vara så att just den där lilla försynta lappen kan bli en livlina för någon, en livlina om att kärlek finns och att omtanke finns runtomkring en om man bara tittar sig runt. 

Så fortsätt sprida kärlek, fortsätt vara vänlig även efter att alla hjärtansdag är över och vänliga veckan går över i vanliga veckan. En utmaning till er är att ni varje dag denna veckan ska le mot en människa som ni inte känner utan någon annan anledning än att sprida ett leende. 

Så puss på er vänner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.