Stockholm here I come again

Stockholm here I come again, ja det är alltså återigen dags för en tjänsteresa. Det är med blandade känslor som jag reser upp idag. Visst ska det bli kul att gå kursen som jag själv varit lärare för och träffa mina gamla kollegor men tja.

Stockholm here I come again Stockholm here I come again

Idag säger jag hejdå till min kollega som går i pension, hon vars tjänst jag har fått. Tänk att gå i pension och känna att livet går in i en helt ny fas. Härligt! Jag tänker rätt så mycket på sånna saker, hur livet förändras. Ett tag är man singel och drömmer om en relation. Ett tag är man småbarnsförälder och drömmer om att få gå på toa själv. Ett tag är man tonårsförälder och drömmer om att få en kram iaf. Ett tag är man tillbaka till det barnlösa hemmet. Ett tag är man i en vardag utan vardagen som man känt den. Alltså det är skithäftigt! Tänk vilken lycka att få vara med om alla olika stadie. Men just nu är jag mitt emellan, karriär och barn blandas med hobbies och närhet. En rätt fin närhet.

Stockholm here I come again Stockholm here I come again

Kanske behöver jag lämna min vardag för att uppskatta den?

Inatt ska jag sova i hela sängen och inte bara på en hörna. Imorgon ska jag äta frukost och strunta i disken. Jag slipper vardagen där hemma för några dagar och jag kommer längta efter den när veckan är förbi.
Jag ska gå i mitt älskade Stockholm med två Stockholms noviser. Jag älskar att få visa mitt Stockholm för de oinvigda. Ja det blir nog bra ändå även om det just nu känns som att jag hellre hade åkt tillbaka hemåt. Men nu är det jobb som gäller, jobb och avtackning. Sen är det dags igen.

Stockholm here I come again

2 kommentarer

  1. Ibland längtar jag till pensionen, vara fri, inga tider, inga deadlines etc – men sen inser jag att då kommer mina föräldrar att vara döda…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.