Tänker en extra gång

20121123-083222.jpg

Jag önskar mig ofta minusgrader och snö i mängder. Oerhört egoistiskt att jag önskar mig det bara för jag tycker det är mysigt, roligt och ger julstämning. Idag går återigen mina tankar till de som inte är rustade för vintern. Barn som går i kalla skor, föräldrar med dåligt samvete inför vintern, hemlösa som fryser ända in i benmärgen och de som inte vet hur dom ska klara av vinterns elräkning. Jag har det så otroligt bra och ändå gnäller jag och önskar mig saker. Nä nu får det bli någon ändring på det här! Min julklapp till alla i år är att jag slutar med att önska mig en kall och snöfylld vinter. Jag slutar att gnälla över att jag inte har en spegel i hallen. Jag har det, mina barn har det, riktigt bra!

Jag är dock lite besviken på de olika organisationerna i Malmö för inte ett enda svar på mina mail har jag fått. Jag väljer att tänka som så att dom inte har tid för att dom tar hand om de som behöver omsorg. Jag har dock fått ett namn på en person som @unprastmalmo (Twitter) rekommenderar, Peter Juhlin på Möllevången/Sofielunda församling. Det ska jag definitivt göra! Jag vill, jag måste få hjälpa till!

Jag är enormt tacksam för allt jag har fått uppleva och allt jag har!

2 kommentarer

  1. Ring till Peter, han är toppen, eller till någon av hans kollegor inom citydiakonalen. Gå in på svenska kyrkan i Malmös hemsida så hittar du kontaktpersoner till möllevången sofielunds församling. lycka till!

  2. En dagismamma startade en insamling här i samarbete med några organisationer på Öland så vi har samlat ihop vinterkläder till de asylsökande barnen på Öland. Blev så glad och lycklig över att någon tar tag i sådant som jag själv ilband kan tänka på men aldrig tar tag i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.