Trinny & Susannah

Ni vet de där fantastiska makeover queens från England jag tänker ofta på de när jag går genom Malmö. De brukar ju haffa folk på gatan (ja jag vet att allt är planerat och inte alls sådär hoppsanhejsan som det ser ut på tv) och säga till de att de klär sig som om de var rädd för färg. Idag har jag på mig min orangea maxiklänning och ja då är det svårt att inte tänka på de fantastiska damerna för jag tror inte de skulle stanna mig för att säga att jag har brist på färg iaf. Haha Men så började jag fundera på vad de hade sagt till mig om de hade stannat mig. Sen blev jag förbannad! Ja visst gör de fantastiska makeovers men de strävar alltid efter samma sak. Alla ska se slankare ut, alla ska se längre ut så till den milda grad att kvinnorna stoppas ner i tortyrverktyg och får stylta fram så gott det går i skyhöga klackar för de ska se kvinnligare ut, se vackrare ut. Va faan (förlåt mor men en svordom var tvungen här) är det? Gör om mig så jag blir vackrare eller rättare sagt lär mig visa mig från mitt bästa men gör mig inte till något jag inte är! Jag har aldrig varit smal, jag är inte smal och kommer mest troligen inte någonsin bli smal. Jag har aldrig varit lång, jag kommer aldrig bli lång, jag är inte lång! Sluta försöka göra mig till något jag inte är! Jag är kvinnlig! Jag är vacker! Jag är jag!
Denna hysteri med att vara smal och lång måste få ett stopp! Det finns folk som förlänger sina ben för att bli längre, alltså på riktigt förlänger sina ben inte bara med klackar. Fatta så himla ont det måste göra! Varför, varför tvingar man sig igenom något sånt? Och för vad och vem? För vems skull lider så otroligt mycket? Vad är det den “vem” ska göra sen?
Sluta! Om man hela tiden kämpar för att göra sig till något man inte är för någon annans skull så kommer man misslyckas!
Älska dig själv! Känn dig vacker! Klä dig som du vill! Sminka dig som du vill! Men försök aldrig vara något som du inte är! Var dig själv trogen!

20140523-172529-62729560.jpg

20140523-172529-62729788.jpg
Bilderna har jag lånat hos trinnyandsusannah.com
Förstå mig nu rätt, jag stormgillar de här kvinnorna och tycker de gör stor skillnad för många osäkra kvinnor men hela samhället måste lära sig att det är okej att inte vara smal och lång. Alla kroppar duger fint så länge man är frisk och har en fungerande kropp!

6 kommentarer

  1. Jag skulle aldrig acceptera att dom gjorde om mig … vill inte ze ut som deras “norm” nää man ska vara sig själv och inte bry sig så mkt om andra . Du är vacker du Emma !

  2. Kan hålla med dig men många gånger tycker jag de gör ett kanonjobb med att ta fram det som finns där. Vissa av de där kvinnorna ser ju inte det fina med sina kroppar utan tror de är större än de är.

    • Visst gör de ett bra jobb och jag gillar de men kvinnorna stoppas i sådana där kroppsstrumpor som ska hålla in på “rätt” ställe och gå i höga klackar för att se lång och kvinnlig ut. Det är just det som stör mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.