Vad hade du gjort?

Idag skrev en kompis på FB “vad hade du gjort idag om du hade vetat att du inte kunde misslyckas?”. Jag hämtade ut två Sverigelottor som jag vunnit tidigare. När vi skrapade lottorna så sa Kärleken “vad hade du gjort om vi hade vunnit en miljon?”  

 Den första frågan har jag funderat mycket på. Vad hade jag gjort? Det enda jag kunde komma på var att jag hade vågat starta företag och prova på att leva på mig själv. Fast jag kom på att det som gör mig rädd är inte misslyckandet att företaget inte skulle hålla utan att pengarna inte skulle komma in utan att vi skulle behöva lämna allt, jag har varit med om det som barn och även om jag inte tyckte det var jobbigt då så har jag förstått nu som förälder hur jobbigt det måste varit för mina föräldrar. Det är min största rädsla, att mina pojkar ska få en annan uppväxt än vad jag önskar åt dem för att jag kastar mig ut i ovisshet.  

 
Fråga nummer två var betydligt enklare att svara på! Jag hade betalt av våra lån så vi hade levt sjukt billigt för då hade min rädsla inte behövt ta plats. Ja min dröm just nu är att inte har något lån alls, inget bolån trots äga vårt hus. Fast jag hade nog åkt till solen först innan jag hade gjort något annat. Bara en kort trip men få känna solen mot kroppen, doppa fötterna i det salta havet och bara vara med mina älsklingar.   

   
Så vad hade du gjort? Vad hade du gjort idag om du hade vetat att du inte kunde misslyckas? Och vad hade du gjort om du vann en miljon? 

 

6 kommentarer

  1. Om jag hade vetat att jag inte kunde misslyckas hade jag startat en egen förskola med djurprofil.
    Om jag hade vunnit en miljon hade jag använt den till kontantinsats på ett lån till ett eget hus.

  2. Jag hade bakat ihop dessa två… Om jag vann en miljon och visste att jag inte kunde misslyckas hade jag sagt upp vårt hem, sålt av våra saker, köpt en tomt och ett 25kvm hus med sovloft någonstans, samt en folkabuss och så hade vi rest runt i sverige och europa, kanske världen. Upptäckt, levt enkelt, fotograferat och jag hade bara tagit de uppdrag jag verkligen verkligen tycker är roligt.

    Jag hade också skämt bort min sambo otroligt mycket då jag lever lite halvt på honom nu medan jag försöker få mitt företag att gå runt.

    Antagligen hade jag kanske tatuerat mig också… (det är så dyrt) bara lite mer bläck på kroppen haha 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.