Var är verkligheten?

| 9 kommentarer

Häromdagen skrev jag en hyllning till företag med kläder i alla storlekar och de som insett att vi plussize också vill ha samma typ av kläder som alla andra, nu kommer istället en uppmaning till samma företag! Om man nu ska ha plussizemodeller så se då till att de kommer i den typen av modell som många plussizemänniskor faktiskt har. Jag känner ingen plussize som inte har mage, ja många av oss har faktist två magar skulle man kunna säga för många har en markerad midja trots stort omfång. Om man nu då inte har lika platt mage som plussizemodellerna faktiskt har så kommer inte kläderna sitta likadan, oavsett att det är plussizestorlek eller ej. Inte heller så är alla 1.84 cm lång, snarare tvärtom, vilket då gör att just det kläderna inte sitter likadant! Hur svårt ska det vara för stora företag att använda vanliga kroppsformer för att sälja sina produkter? Jag förstår inte varför man inte gör det för nog vill du hellre köpa något som du vet passar på din kroppsform för att du har sett hur det sitter på en som har din typ av kroppsform? Ja jag vet att de inte kan ta 25 000 olika foto på ett och samma plagg för att fylla upp tillräckligt många kroppsformer men det lär ju iaf hamna närmre sanningen än om det är en modell som har kläderna på sig. Jag vet få kvinnor som har fotomodellskropp, jag känner däremot extremt många vackra och snygga kvinnor i olika former. Det behöver inte handla om att vara en storlek 34 eller en 54 det kan också handla om att vara lång eller kort. Om du är väldigt kort skulle du inte då hellre vilja se klänningen du funderar på en som också är kort? Om du är väldigt lång skulle du då inte vilja se hur ett par byxor satt på en som också var lång? 
Jag gillar företag som har förstått det här med vanliga människor i deras kläder t.ex. Cloud no9 som har olika modeller var av en iaf bär XL visst hade det varit fantastiskt om Annelie hade tagit in ännu större modeller men det är ju så att det kanske inte är lönt för kläderna kanske inte finns i större storlekar. Det är ju förstås inte Annelies fel utan klädtillverkaren. Men om man tar en sån som Ellos, de har ju kläder i alla storlekar men ändå så hittar jag inte en enda modell som verkligen ser ut som att hon storlek upp till 64 vilket är den största storleken som Ellos har. 
29-2082_M0004571_Fr (kopia)

Ingen jag känner som drar storlek 44 eller mer ser ut så här, hon är jättefin men hon kan inte representera oss plussizeare. Det här är en kvinna med en helt normal kropp, hon är inte tjock och hon är inte smal hon är mittemellan. Nu lägger jag absolut ingen värdering i om man är tjock eller smal eller mittemellan men jag tycker det ska finnas modeller som representerar oss alla. hmprod

Som de här byxorna från HM, supersnygga och dösköna men hålen sitter då inte vid mina knä utan under knäna eftersom jag är aningens kortare än modellen som by the way inte alls är någon plussize.
Så här kommer en bild på mig, som verkligen är som jag ser ut med valkar, gäddhäng och dubbelhakor!
DSC_9817

Jag är trött på att vara så enormt medveten om min mage! Jag är trött på att fundera på om kläderna sitter snyggt istället för bekvämt! Jag är SÅ trött på att bedöma mig själv utifrån vad jag ser i spegeln! Det här är en outfit som jag gillar, jag gillar toppen mest för trycket faktiskt ja ja den är skön också men trycket fastnade jag för. Jag behöver det trycket för att påminna mig själv om att det finns bara en av mig och det är jag och jag är den bästa personen jag kan vara!

Nu har du chansen att vara nr. 1

9 tankar kring ”Var är verkligheten?

 1. Angelica skriver:

  Du är f*nimej bäst!!

  1. Emma skriver:

   Tack! Nu rodnar jag. ❤️

 2. SofiaB skriver:

  Alltså dessa klädföretag och deras plus size-kollektioner… Man blir så trött. Enligt deras definition är jag en plus size-modell då. Kanske till och med lite för stor för att klassas som det. Och jag som äntligen börjar känna mig som att jag är inom normalspannet. Men icke då, enligt media är jag för tjock! Man kan bli mörkrädd för mindre.
  Stå på dig, du är vacker precis som du är och du är ditt bästa jag!

  1. Emma skriver:

   Va?! Hur kan du vara en plussize? Du har ju gått ner mkt och blivit så smal! Ja jag förstår mig då inte på hur de tänker alls. Kvinnor (ja män och barn också för den delen) kommer i alla färger och former så varför gör inte modellerna det?
   Tack fina Fia! <3

   1. SofiaB skriver:

    Ja det är helt säkert, jag har den kroppsformen som de två kvinnorna har, i underkläder och i jeans och är DET plus-size, ja då är jag med det. Totalt snedvridet, precis som du säger så kommer människor i alla olika former och färger och alla och envar är vackra precis som de är <3

 3. Linda skriver:

  Jamenprecis!! Jag kan inte ha plus storlekarna men räknar man på mitt BMI så är jag överviktig.. Tanken slår mig alltid när jag ser dessa modeller, de representerar de större storlekarna men de är ju gör sjuttsingen smalare än mig?!? Får inte ihop det…

  Min fina kärlek sa till mig… Då jag alltid behöver gå ner några kilo, och ja för att må bra så vill jag men han sa ”varför inte bara acceptera den du är och slippa stressen?!?”
  Har ju levt med den stressen i många år, vill inte acceptera de där extra kilona.. Men han fick mig att tänka. Huvudsaken är att man mår bra! Du verkar alltid va superfint klädd! Kram

  1. Emma skriver:

   Så klok Kärlek du har! Tycker han sa det helt rätt, så borde vi alla göra!

   Ett tag kunde jag inte handla byxor på HM för då var jag för stor för deras största storlek på ”vanliga” avdelningen men för liten för deras minsta storlek på BiB, hur går det ihop liksom?
   Nu känns det ju iaf som att vissa kedjor börjar vakna upp så snart kanske vi ser fler modeller och skyltdockor som speglar verkligheten.

   Tack snälla du! <3
   Kram

 4. Maria skriver:

  Bra skrivet !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 kommentarer