2 veckor

DSC_0051 DSC_9979 DSC_9996
Bilder från januari förra året

Jag läste Aftonbladets 5:2-bok att oavsett vilken förändring man försöker genomföra så är det vanligast att man ger upp inom två veckor. Därför är två veckor mitt första mål. Mitt mål är att bli duktig på att sova rätt precis som Angela förespråkar, äta något innan jag går till jobbet och förhoppningsvis få igång min kropp innan det är dags att dra upp barnen. Mitt mål för 2014 är att få kreativiteten att växa och för att göra det måste jag få fler vakna timmar och mindre värk. Men första målet är alltså två veckor. Det är ju inte så himla lång tid och jag har ju faktiskt redan kommit genom fem dagar så jag är ju på god väg. Hur gör ni för att ta er an en förändring? Är ni sådana där som bara sätter er för en förändring och sen är det liksom bara att köra eller är ni som mig lite lättdistraherad? 
Jag måste göra det här om jag inte vill att min kropp ska bli värre, dr sa att jag skulle röra mig minst tre gånger varje vecka och det är egentligen inte så himla mycket ju. Ja alltså det är bortsett från all vardagsmotion. Egentligen skulle jag inte behöva någon mer motivation än det men tja tyvärr så räcker inte det. Det måste vara något mer härochnu för att jag ska hålla kvar vid det. Därför tänker jag göra som man gör med barn och peppa mig själv “du kan” “vad duktig du är” “fortsätter du så här så ska du få…” Ja jag tänker köra med positiv förstärkning på mig själv. Jag vet exakt vad jag ska unna mig. Jag ska unna mig lite Harmoni. Fina Ina har börjat med ansiktsbehandlingar och det ska bli min första belöning fast inte förrän jag har klarat mina två första veckor. Om jag bokar den när jag har gjort fullföljt mina två veckor så kan belöningen komma efter en månad. Det är ju bra belöning som kommer två gånger liksom. 
Ja nu behöver ni inte bli oroliga för att jag plötsligt ska förvandla bloggen till en träningsblogg hehe det finns ju liksom inte på världskartan. Det är ju så skrattretande så det jag får skrattkramp bara jag tänker på det. Men visst det kan tänka sig att jag suckar och stönar lite här i bloggen för min nya väg mot mitt mål. 
Som sagt jag är lättdistraherad… Jag skulle ju bara fråga er hur man tar sig igenom två veckor med förändring? Hur gör man för att inte trilla av vägen eller vika in på en annan väg? 

3 kommentarer

  1. Det gäller bara att man nöter in en ny vana, så två veckor låter som en bra start att få in nya vanor på tycker jag. Jag ska bli bättre på att sätta upp tydliga mål och sedan arbeta mig fram till dom, jag som inte har varit någon listmänniska, ska börja skriva ner mina mål för att sedan bocka av dom när dom är klara.

    Lycka till med dina mål!

    Kram

  2. Det är ju det att det ska bli en vana, kommer man dit så är det lätt sen. Jag är som du och har också målen nu så jag peppar gärna! Två veckor låter som en bra start, sen tar man två till och snart är det en vana

  3. Har tyvärr inget bra tips för att inte halka av banan, gör det hela tiden själv tyvärr. Men jag börjar bli rätt bra på att klättra upp på banan igen, hittar banan fortare och fortare. För att komma rätt igen så gör jag som Pippi, säger till mig själv helt enkelt och hjälper inte det så säger jag till på skarpen….men det hjälper bra att ha en “pt” här hemma som “håller koll” på mig. 🙂

    Läste att du också hade börjat med yoga, har kört mitt första pass (här hemma) idag och kan lugnt konstatera att jag är betydligt stelare än vad jag trott, att jag dessutom var mest stel i vänstersidan förvånar dock inte mig. Men känner redan att detta är något jag kommer att försöka bli färdig till att göra regelbundet, för det behövs och gör nytta! Vilket program använder du dig av? kramiz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.