Igår fastnade jag och Vincent i en av mors kokböcker, Mug Cakes heter den, så vi lånade hem den för att testa. Idag har vi haft en riktigt myssöndag så jag tänkte att vi skulle avsluta dagen med en fika. Jag asade fram allt som skulle fram enligt receptet, jag valde en kaka med kokos och choklad. Mug Cakes görs i micron och ska vara väldigt enkelt, snabbt och gott.
Jo men det var ju både enkelt, snabbt och gott… Ja jag känner ju på mig att Hela Sverige Bakar kommer att ringa när de ser mina fantastiska dödbakade Mug Cakes. hahahaha
Nä det här med Mug Cakes är inget för en familj att göra, det är något som man kan göra en av inte fyra och man ska absolut ha större kaffekoppar än vad jag har. Sen kan det också vara bra om man inte blandar i kaffekoppen utan gör det i en skål och då tycker jag det tappar hela charmen med en Mug Cake.
Gör om och gör rätt helt enkelt, någon gång
Mug cake med choklad och kokos
1 cm tjock skiva smör (30gram)
1 ägg
2 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 msk vispgrädde
6 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
4 msk riven kokos
chokladsås och dekoration
1 struken tsk riven kokos
5 rutor choklad
1 tsk smakneutral olja
Låt smöret smälta 20 sekunder i en skål i mikron (800 watt).
I en mugg: Tillsätt successivt under vispning ägg, socker, vaniljsocker, grädde, vetemjöl, bakpulver, smält smör och riven kokos.
Tillaga 1 minut och 40 sekunder i mikron (800 watt).
Toppa med chokladsås och riven kokos.
Chokladsåsen
Lägg 5 chokladrutor i en mug och kör dem 30 sekunder i mikron (800 watt) så att de smälter. Tillsätt 1 tsk smakneutral olja och rör om ordentligt – såsen ska bli blank och slät.
Som ni förstår så är detta inlägg inte i samarbete med någon… Hahaha
Fast vad som är extremt roligt är att du ändå lägger ut receptet ;-)… tycker jag alltså…
Klart jag gör, någon annan är garanterat bättre än mig. Det är ju inte receptet det är fel på.
Jag har större tro till dig än… så jag tänker nog låta bli att testa just det där receptet 😉
Kramar