Årets första morgon

20140101-095726.jpg

20140101-095746.jpg

20140101-095736.jpg

Jag smyger mig ur sängen för att inte väcka den sovande sonen, smyger mig ner om trappan för att inte väcka den andra sovande sonen. Väl ner tar jag mig en kopp chaite, tänder några ljus och börjar läsa om 5:2. Det är inget nyårslöfte, för det funkar ändå aldrig för mig, utan en vilja om att äta rätt för att få så få värktimmar som möjligt, för att minska risken för högt blodtryck vilket finns ärftligt i släkten och för att helt enkelt må bra. Jag är en sån där människa som måste ha en diet att följa för annars slutar det med att jag äter alldeles för sällan (knäckemacka till lunch i bästa fall och sen middag på kvällen som mkt väl kan bli en macka det med) och helt fel. Ni vet den där bantningsmetoden som fanns på 80-90-talet då man bara skulle dricka kaffe, det är jag det bara det att jag inte gör det i bantningssyfte. Ja och sen är det ju min svaghet som jag vill få under kontroll – sockret
Men attans vad det är gott med Marabou mjölkchoklad. Haha
Idag tar vi en pyjamasdag och stannar i soffan tills rastlösheten vaknar till liv.

Gott Nytt 2014 på er alla!

3 kommentarer

 1. det är tyvärr detta jag tycker är så tråkigt med bloggar och nyår. Nu ska alla skriva om dieter, träning, “äta rätt”, socker, kilon osv osv i all oändlighet. Och jag får magont. Det är inget fel i att vilja vara frisk och sund. Men just 5:2 är ju inte vägen till friskhet och sundhet. En diet som går ut på att svälta. Jag, som är i sluttampen av att komma ur ätstörningar, får typ panik på en diet som uppmuntrar till späkelse.

  Det känns som nyårsdagen går ut på att “nu jävlar ska jag ändra mig”. Det hade varit så härligt om känslan man möttes av på nätet var “nu jävlar ska jag älska mig”.

  Hoppas du har en fin nyårsdag och detta var ingen kritik, bara en tanke.

  Kram Frida

  • Nej nej detta är inte nyårslöften, inte alls. Snarare ett tremånadslöfte för det brukar ungefär komma upp var tredje månad att jag måste ta tag i mitt liv. För mig är 5:2 ett bra sätt att sätt igång för jag vet allt jag måste ha dagar där jag inte behöver äta, gillar inte att behöva tänka på mat. Som sagt så skulle jag kunna leva på kaffe. Detta är alltså ett sätt för mig att börja äta. Det kommer inte på något sätt alls vara att svälta mig, tvärtom!
   Idag har jag tex ätit tre mackor, druckit en kopp te, ett äpple och en latte. Jag skulle inte behöva äta mer idag, blir inte hungrig, men för barnens skull lagar jag middag nu.

   Det är INGET nyårslöfte, det är INGEN bantning. Det är bara jag som ska lära känna mig själv och hur jag fungerar.

   Givetvis känner vi alla olika inför saker och jag tar inte din ord för annat än din synpunkt! Hoppas du mår bra och heja dig som är påväg ut en matstörning!

   God fortsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.