Att det ska vara så svårt

Att det ska vara så svårt att hitta en kjol som jag gillar! Eller tja alltså jag hittar lätt kjolar som jag gillar men oftast passar dom inte min kroppsform.

Vi pratar alltså inte om storleken för jag hittar lätt kjolar i min storlek. Men det är så mycket mer än bara en storlek på en lapp. Jag är kort och tjock vilket nog är en lika korkad kombination som smal och lång för enligt klädtillverkarna så är man smal och kort eller lång och tjock.

Jag har stor svank (heter det så?) Vilket gör att min midja inte är rak. Som ni ser på den högra bilden så går min midja neråt. Det innebär att kjolar alltid blir kortare bak än fram. Det ser inte klokt ut! Klänningar är inga problem, byxor inte heller något problem men kjolar. Men om jag då hittar en modell som är längre bak än fram, ja då kan det bli bra! Nu är jag inte så bekväm i kjol eftersom jag så sällan har det men det är skönt att slippa byxor ibland.

Så idag kör jag kjol, omlottkjol. Det é nice! Denna kjolen är från Lindex, tror den ingår i deras återkommande sommarkollektion för om jag inte misminner mig så fanns den även i rött med vita småblommor förra året. I år har jag sett den i svart, prickig på svart bas och i klarröd.

Jag är inte helt glad i topen, den markerar min midja för mycket. Men jag älskar färgen och den är skön så jag får väl helt enkelt jobba på att acceptera min midja.

För att inte råka flasha mig själv har jag idag valt att ha tunna cykelbyxor från Happy Thighs. Dessa cykelbyxor fick jag för att utvärdera för något år sedan. Jag har inte använt dom särskilt mycket, jag har inte så stora problem med lårskav längre. Men just under en omlottkjol känns det jättebra, ingen risk för flashing även om det skulle komma en rejäl vindpust.

Att det ska vara så svårt att hitta kläder som sitter bra över hela kroppen!

10 kommentarer

 1. Jag tycker också att det kan vara svårt med kjolar men har hur mycket klänningar som helst. Jag tyckte dock att solen satt bra på dig och har man omlottkjol är det bra att vada flashsäker ?

  • Tack snälla! Ja denna modellen funkade rätt bra men så är den också längre bak än fram.
   Extra bra att vara flashsäker idag så som det har blåst.

 2. Kjolen ser jättefin ut! Trist att du känner att du annars inte passar i kjol, för det är säkert bara du själv som tänker att kjolen är längre på ena sidan liksom.
  Jag gillar kjol och klänning, men tycker verkligen inte om nylonstrumpbyxor. Det kan bara inte vara en kvinna som uppfunnit dem! Nu funkar det ju bra med tights under kjolar och snart hoppas jag på bara ben.
  Ska nog kika efter den där omlottkjolen, den är kanske något för mig också!

  • Tack snälla! Ja oftast är det ju så att man själv ser det men inte andra. Dock gör det att jag inte känner mig bekväm i kjol.
   Denna kjolen funkade bra, kände mig bekväm hela dagen. Den kommer nog bli en sommarfavorit.
   Om du köper en, prova! Jag köpte min vanliga storlek men den snurrar sig i midjan (vrider sig) så jag skulle nog haft en storlek mindre.
   Nylonstrumpor är ett djävulens påfund!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.