Att gå ner i vikt

Att gå ner i vikt är inte lätt, det vet nog de flesta. Vad de flesta kanske inte vet är att alla tjock inte önskar att vara smala. Man kan vara hälsosam, man kan vara nöjd med sig själv trots att man har övervikt. Tyvärr har vården och samhället inte förstått det.

Jag tränar, jag badar, jag solar, jag njuter av livet. Jag äter bra mat, oftast hemmalagad mat från grunden, men kilona sitter där. Jag kanske går lite, jag kanske tappar några cm men mitt BMI är alltid för högt och vågen visar alltid för hög siffra, om man frågar andra.

Jag trivs med mig själv, visst magen kunde varit mindre, det hade varit enklare att köpa kläder och att få plats i alla karuseller om jag hade varit smalare och det hade varit skönt att vara fjäderlätt ibland när jag sätter mig på en ranglig stol. Men jag kan knäppa min jeansjacka som jag köpte 1996 (fast vem knäpper en jeansjacka?). Haha

Fast nu får jag nog bara se till att gå ner i vikt om vården ska ta problemen med mina ben på allvar. Jag kan iaf försöka att gå ner i vikt. Jag förstår inte varför det sitter smala människor i väntrummet hos vårdcentraler för enligt vårdens logik så borde det ju inte finnas några smala människor som är sjuka eftersom övervikt alltid är roten till alla sjukdomar. Suck

Så mer träning, bättre mat och vips så kommer jag bli smal frisk.

Eller inte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.