När kroppen inte samarbetar, igen

Alltså jag är så trött på min kropp. Jag är så ofantligt trött på att ha ont och må dåligt.

Så vad är det som hon klagar på denna gången då, kanske du tänker. Det är min *#$€¥π ben. Ah dom är svullna, kanske ni också tänker. Men nej jag tror inte att det handlar om att dom är svullna eftersom vätskedrivande receptlagd medicin inte fungerar, högläge med benen fungerar inte heller och inte heller att kyla ner benen. Inget hjälper.

Mina ben är konstant hårda, spända men inte i musklerna utan tja som om där är något i benen som tar större plats än vad som finns. Det gör ont, hela tiden, det gör det svårt för mig att röra mig och det gör mig otroligt lättretad. Är det fibron som bråkar? Nä jag tror faktiskt att det är något annat. Men massage då? Rör mina ben och förbered dig på våld. Även den lättaste beröringen gör ont.

Jag har tänkt att som vanligt så är nog stillasittande inte en lösning så jag har motionerat. Jag har gått ca 5 km om morgnarna, igår simmade jag nästan 400 meter och jag har cyklat (på min damcykel för jag kommer inte på min mountainbike just nu pga att det gör för ont) och jag försöker röra fötterna hela tiden så det inte är något blodkärl eller nerver som ligger i kläm.

Jag försöker göra saker som gör mig glad, jag försöker hitta guldkorn i vardagen. Men jag är trött på att kroppen inte samarbetar igen.

Jag dricker vatten och jag försöker äta bra val av mat som inte binder vätska. Men om du bara går ner i vikt då, kanske du vill skrika åt mig. Tja det kanske hade varit en hjälp, denna gången. När jag gick ner över 30 kg för 16 år sedan så försvann 1 cm i omkrets på vaderna och jag hade fortfarande lika ont i benen. Ja jag har haft det här problemet länge, jag har sökt vård för det förr men inget hjälper.

Jag hittade denna artikeln och det är mycket som stämmer otroligt bra in på hur det känns.

Mina ben ser alltid likadana ut. Någon enstaka gång kan jag se fotknölen på vänster ben men oftast inte, höger ben är lite bättre. Men ni ser ju, inga anklar.

Det gör ont, hela tiden. Jag orkar inte med det längre. Så idag ska jag ringa vårdcentralen och sen tänker jag vägra gå därifrån innan jag får någon hjälp. Jag är trött på att ha ont, jag är trött på att känna mig lat (jag ber tex om hjälp för att slippa resa mig), jag är trött på att känna mig gnällig, jag är trött på att behöva ha gympaskor så fort jag ska gå/stå någon längre tid, jag är trött på att inte ens kunna hitta byxor som inte fastnar på vaderna, jag är trött på att inte klara av att ha barnen i knäet, jag är trött på att alltid leta efter någonstans att kunna sitta. Men först och främst är jag trött på att min kropp alltid ger upp.

Jag orkar inte med det här längre.

10 kommentarer

 1. Morfar hade ju förmodligen Dercums också. Jag har flera punkter som passar in på det. Dercums och Lipödem är i samma grupp, närbesläktade.
  Kram

 2. Hoppas att du får hjälp av VC. Man ska inte känna av sin kropp. Den ska ju ”bara finnas”. Har du fått gå till sjukgymnasten ? Jag har gått nån månad & det hjälper. Men behöver nog gå till sjukgymnast varje dag. I:) Smärta & obehag är inget som är livshöjande & klart att det påverkar ditt humör. Så gnäll på du.Du gör ju något åt det – så ditt gnäll är legitimt ! Varm kram du vackra plutta ❤️

  • Tack snälla för dina ord. Så fort jag kommer till vården så ser de bara att jag är tjock vilket gör att de säger att jag ska gå ner i vikt. Det kan tydligen inte finnas några smala människor med värk för det verkar ju vara i direkt anslutning till vikten.
   ?

 3. Visa ditt inlägg för läkaren. Så slipper du mala samma visa om igen. Lider med sig. Hoppas du finner hjälp snart!!! Stor kram

 4. Stackars dig! Har du provat lymfmassage? Den är ganska mild så det kanske funkar även om du är öm. Jag provade förra året och det var bra, fick även tips om egenvård och hur jag kunde massera mot olika lymfkörtlar. Det har funkat bra. Känner igen det där med vikten och vården, sååå trött att allt skylla på vikten. Hoppas du snart blir bättre!

  • Nej jag har inte provat lymfmassage, all massage på benen skrämmer mig för det gör så ont.
   Jag är SÅ trött på vårdens inställning till vikt. Om nu att vara smal är lösningen på alla överviktigas sjukdomsbilder så borde det ju inte finnas några smalisar som är sjuka. Dumheter och okunskap!
   Tack snälla! ?

 5. Stackars dig, låter fruktansvärt. Jag har bara upplevt pirr i benen, aldrig smärta, så har inga bra tips att ge men skickar en cyberkram.
  kram Jennie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.