Att ge sig tid

Det är Downshifting week denna veckan. Downshifting betyder att sakta ner, att bromsa, att vara närmre livet helt enkelt, en medvetenhet.
Mitt tips för att verkligen känna av downshifting är att ägna sig åt något som lever, något som måste ha din tid och din omsorg. När man tar hand om blommor går det inte att stressa, de växer inte snabbare för att du stressar, de blommar inte tidigare för att du stressar, de blir inte grövre och större för att du stressar. Det är helt enkelt tvärtom. Om du stressar med växter så har du en tendens att bryta kvistar, övervattna, glömma bort att vattna, hoppa över omplanteringen, inte ge omsorg.

DSC_1579 DSC_1585 DSC_1587 DSC_1584Dessa pelargonerna tog jag sticklingar på i februari när jag var på Haven och sen dess har de krävt omsorg och sol. Som ni ser så har jag ibland glömt bort de och då visar de direkt det. Växter behöver få tiden och omsorgen.
DSC_1605 DSC_1601 DSC_1595

Små och sköra men ändå starka och tåliga. De måste få tiden på sig att växa, de måste få tiden på sig att dra åt sig näringen, de måste få tiden på sig att rota sig. Så är det ju med oss människor också men det känns som vi har glömt det för vi stressar dagarna igenom. Vi stressar till förskolan, vi stressar till gymmet, vi stressar till affären, vi stressar till jobbet och på jobbet, ja vi stressar tom i våra vänskaper genom att inte umgås utan att ta PW eller jogga. Det behövdes en sjukskrivning för att jag skulle förstå det, jag var så stressad att jag inte ens stannade upp och kände efter hur jag mådde. Så här ska inte livet vara, livet ska vara som en växt där man får den tid, den näring och den sol man behöver för att växa till det allra bästa och vackraste man kan, alla olika och alla i sin egna takt. 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.