Mindful tapping & träningsprinciper

DSC_1607I torsdags var jag och Frida på Mindful tapping & träningsprinciper. Det var Anettes Massageterapi & Lifestyle by Emma som höll i föreläsningarna. Jättebra information och väldigt givande. 
DSC_1618 DSC_1610

Jag tycker det är roligt att se hur Emma har utvecklat sitt företag, vi gick mammalediga samtidigt så jag vet ju hur det var innan hon startade sin resa. Vilken fantastisk resa hon gjort! DSC_1638 DSC_1640

Knäböj, det är typ Emmas plågoverktyg nr 1. Och ja då vi alla skulle göra det. Det är inte svårt, det är inte tungt första gången eller första sekunderna men om man blir sittandes eller upprepar det så herremingudochskapare som det brände och kändes. Jag var dock väldigt förvånad över att jag kunde sitta så med hälarna i, det trodde jag inte. Emma sa att det är bland den bästa träningen man kan göra för den tar allt, nästan. Inte biceps men bål, mage, rumpa, lår och ja pulsen ökar rejält eftersom det är stora muskler som får jobba.DSC_1652 DSC_1653

Emma pratade om utfall och hur lätt du kan få in det i vardagen. Det viktigaste enligt Emma är inte hur djupt man kommer utan att man gör rätt och gör så gott man bara kan. Alla måste vi börja någonstans.DSC_1667 DSC_1685

Emma pratade också om hur viktigt det är med att vi jobbar med att vrida oss och att vi rör oss i höften. Vi fick prova vika oss i höften eller som Emma säga vi fick prova jucka. Emma påpekade att när man gör den här rörelsen så ska man sätta ner fötterna istället för då har vi större rörelseförmåga. Det är såna tips som är så himla bra att få. Sen sa Emma också att man aldrig någonsin ska göra armhävningar på knäna, ställ dig hellre då upp och gör de mot en vägg.
Emma pratade mycket om hur viktigt det är att vara allround stark och inte glömma bort att träna någon del. Med Lifestyle by Emma blir man vardagsstark och det låter ju onekligen bra. Har ni möjlighet att lyssna på Emma eller ännu bättre anlita henne så ta den möjligheten för hon är verkligen bra. Och kom ihåg, vad än ni har för ursäkt så har Emma också haft de ursäkterna som den trebarnsmamman hon är.

DSC_1696 DSC_1699-Återställd DSC_1702 DSC_1715

Anette kopplade upp oss med ledljusmasker. Frida fick den med blått ljus eftersom Frida har rosacea och den med blått ljus var bra mot problemhud. Jag och Emma fick prova den med rött ledljus och det var så skönt att sitta med denna värmen och samtidigt veta att den föryngrade huden medan jag njöt. Ja nu är det ju inte så att den masken är något mirakel utan man behöver mer än en omgång. Man känner sig lite som Mannen i Järnmasken när man sitter där men det är det värt. 

Vi pausade med lite fika som Emma hade slängt ihop så bra. En smoothie på koksmjölk, proteinpulver från Forever Living och frusna blåbär. Den var god men där var en bismak som fick mig att fundera på bittermandel, varför vet jag inte för jag äter aldrig bittremandel.
DSC_1711
Nötter hade Emma också dukat fram, mina favoritnötter pistage och cashew. Nomnomnom

Efter en del fika och massa snack (bla. pratade vi om DNA-analys vilket var mycket intressant men sjuktdyrt) så satte Anette igång och berättade om självhjälp och hypnoterapi. Mycket intressant och vi fick även testa mindful tapping och självhypnos. Det intressanta här var att mindful tapping använder många redan utan att veta om att det är just lugnade och avslappnande. Hur många gånger klappar man inte på handryggen för att lugna någon? Hur många barn vill inte sitta och hålla på örsnibben för att bli lugn inför kvällen? Det fina med barn är att det redan har allt detta inom sig men sen läggs värderingar och samhällsnormer på och kunskapen försvinner.
Självhypnos är fantastiskt, det har jag faktiskt gjort sen jag var liten. Jag gör den på lite annorlunda sätt än Anette men resultatet är det samma. Det är inte förrän nu efter jag har pratat med Anette som jag förstår att det är just självhypnos som jag har gjort.
DSC_1746 DSC_1716

Anette är verkligen ett knippe energi, hon sprudlade verkligen och fick nog oss alla att vilja boka en tid hos henne direkt. 
Det hon sa om hypnoterapi fastnade verkligen i mig, om du skriver ut ett dokument och läser det och inser att där är saker som inte är så bra så kan du inte bara klicka på skriv ut igen utan du måste gå in och redigera i dokumentet, precis så är det med hypnoterapi också bara det att man redigerar i det undermedvetna. Jag tycker det är så himla bra med liknelser som gör att man verkligen förstår vad någon menar.
DSC_1708 DSC_1757 DSC_1758

I vackra lokaler med knarrande golv och värmande kakelugnar gjorde sitt till att det blev så skön stämning.
Jag tror nog att jag ska boka en tid med Anette. Riktigt intressant!

Vilken kväll alltså, jag gillar när företag iHöör får ihop föreläsningar och annat skoj för jag får verkligen upp ögonen över hur mycket vi har i lilla Höör,

4 kommentarer

  1. Undrar varför man inte ska göra armhävningar på knäna.
    Med vänlig hälsning,
    Anita

    • För att då kommer du aldrig vidare, då pressar du dig aldrig till att bli bättre. Jag ska be Emma svara dig bättre.

  2. Hej, vilken bra fråga! =) Innan jag gick min pt-utbildning så gjorde jag ALLTID armhävningar på knäna, började kanske med två på tå men sen var jag ju trött! Och fortsatte på knäna och knäna igen… Ingen utveckling alls! Under min pt-utbildning fick jag då klart för mig varför jag INTE ska göra armhävningar på knä och det är ju för att då får bålen INGEN träning. Och det är i bålen “allting” händer. Visst, vill du enbart träna bröst och armar och är nöjd med det så kan du göra på knäna men vill du göra armhävningar till en helkroppsövning så är det på tårna du ska vara! Sen kanske du vill komma upp lite för att det är för jobbigt att vara med händerna på golvet, du kan gör armhävningar mot en trappa, stepbräda, diskbänk eller väggen! Hitta din nivå där du kan köra armhävningar på tårna! Efter ett tag kan du flytta ner och tills slut har du tränat upp dig så att du kan köra armhävningar på golvet! Lycka till =) //Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.