Att göra som Emma

DSC_8435Några dagar nu har jag varit så galet sugen på pasta, inte makaroner och korv utan pasta med någon god sås. Igår blev det så äntligen av och jag testade att göra Emmas heta kräftpasta eller tja det är ju maken hennes som brukar göra det. Så galet god! Jag ska lätt göra den igen. Så om ni har funderingar på vad ni ska äta ikväll så rekommenderar jag att ni ska testa Emmas pasta!

Här har jag klippt och klistrat från Emmas sida så det är hennes recept till varje liten detalj och ord.

2 stycken färska chilifrukter
3 stycken vitlöksklyftor (oh yes, ta i så du skäms)
3 dl creme fraiche
lite hummerfond
flingsalt
svartpeppar
kräftstjärtar

+ färsk pasta
+ pecorino (eller parmesan, men pecorino är godare)

Såhär gör du:

Dela och kärna ur chilin, skär den på tvären i strimlor. Pressa vitlöken. Fräs chilin och vitlöken i en skvätt olja. I med creme fraichen och låt det puttra upp lite. Droppa ner hummerfond och smaka av med salt och peppar.

Koka färskpastan.

Precis innan servering så ska kräftstjärtarna ner i såsen. Servera med mängder av riven pecorino/parmesan på toppen.

Alfred vågade minsann prova pastasåsen men han tyckte inte den var god, den brändes sa han.
Som den kloka (höhö) mamman jag är så hade jag förstås gjort Carbonara till barnen.

6 kommentarer

    • Det har Viktoria gjort men jag körde helt enligt recept och jag tyckte inte det var starkt men det var jag ensam om att tycka. Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.