Att möta våren på balkongen

I år har jag inga ogräs att rensa, inga löv att kratta undan. I år möter jag våren på balkongen, det är så mysigt. Jag är fortfarande extremt nöjd med att vi sålde huset. Jag har inte gett upp blommor helt, jag har en lavendel, ett olivträd, luktärtsodling och en tomat (egentligen Kärlekens) på balkongen så lite grönt blir det.

Än så länge får Oliver och Rudolf (tomaten fick så klart heta Rudolf) bo i vårt sovrum. De får lov att komma ut i solen en liten stund om det inte är risk för att de ska blåsa bort eller frysa om rötterna.

Det ska bli intressant att se om det blir några luktärtor i år. Blåsten slet med sig min odling och rörde runt det rejält. Jag får helt enkelt se till att få hem en stor påse jord så får jag plantera i blomlådorna redan nu.

Livet är för kort!

Livet är för kort för att inte testa saker! Ni vet ju hur jag är med mitt hår, aldrig riktigt nöjd och alltid sugen på en förändring. Innan i år beklagade jag mig över mitt hår till min go’a JennyPenny och då sa hon så klokt till mig att jag skulle inte klippa mig förrän det var den Internationella Emmadagen. Jag lyssnade på henne och jag har funderat så mkt på vad jag egentligen ville gör med mitt hår. När vi var i Stockholm (ska berätta för er om den resan en annan gång) så såg jag så många kvinnor som hade rosa, lila, blått och grönt hår. Alltså det är ju skithäftigt! Så jag gjorde det, jag färgade håret rosa.

Jag började med en en färgbomb i mitt blekta hår men det kändes lite mesigt så jag gick all in och nu har jag cerise hår. Jag älskar det! Problemet var ju bara att jag inte gillade frissan. Sagt och gjort, saxen satte jag i håret och sen klippte jag.

Mitt hår var så fördärvat efter alla blekningar och färgningar så det behövde åka av. Eftersom jag inte har ögon i nacke så bad jag grabbarna om hjälp. Håret blev kortare och kortare. Men som sagt det är bara hår, det växer ut igen. Skulle det inte växa ut igen så finns det peruker eller så lever jag utan hår på huvudet. Jag tycker faktisk att Affe gjorde ett bra jobb med tanke på att han aldrig har hållit i en trimmer förr och verkligen aldrig klippt med en förr.

Jag älskar att ha kort hår och jag älskar att ha cerise hår! Det är inte någon permanent färg, den tvättas ur. Så det blir nog cerise hår ett tag och sen får vi se om jag testar någon annan färg.

Jag gör så att blommorna blommar

Varje hundpromenad är vacker. Träden blommar, kommunens planteringar vaknar till liv och svajar i vinden. Det är bara vackert och jag får njuta av det utan att behöver ta hand om det. Perfekt!

Mitt inne i Höör och det är grönt, vatten som brusar, fåglar som kvittrar, barn som leker och vuxna som stannar för att hälsa på varandra. Så trevlig runda vi har för hundarna och för oss, precis utanför fönstret.

Hur är våren hos er? Har ni känslan av att det är dags att träffas på en uteservering och ta ett glas gott? Eller är det fortfarande snö hos er? Berätta, dela med er, hur har ni det?

10 kommentarer

 1. Nja, uteserveringar känns avlägsna. Det är fortfarande kallt om man inte är i lä i solen, men det är klart, hittar man en sån perfekt placerad uteservering så funkar det ju förstås. Jag har frusit både inomhus och utomhus sedan oktober, jag är SÅ redo för värme nu!

  • Jag har suttit på uteserveringar redan, det är så mysigt. Solen behöver dock skina på en eller så får man ha filt och/eller värmare.
   Huvvaligen för att frysa. Nu får värme faktiskt komma tillbaka. Fast vi har det faktiskt riktigt skönt i Skåne, inga strumpor behövs och det räcker med jeansjacka när man ska ut. Dock så blåser det så kraftigt att kläderna flyger av, typ. Haha

  • Jag kan inte säga att jag hann bli trött på snö ens. Nackdelen med att bo i Skåne helt klart.
   Våren är fantastisk!

 2. Så häftigt då man vågar.. jag är för feg 🙂 Våren knackar på dörren, men har inte bestämt sig för att komma in ännu. Står lite och velar. Men med god vilja, och en extra tröja kan man allt sitta ute.

  • Livet är för kort för att inte följa såna enkla förändringar.
   Man vill ju bara rycka in våren och vråla “stå inte och vela”. haha

 3. Häftigt att du vågar färga håret så! Jag är lite feg när det gäller att färga håret och har faktiskt aldrig gjort det.
  Underbart med all odling som börjar ta fart nu. Hoppas att luktärtorna klarat sig och du får några i år.

  • Äsch det är ju bara hår, det växer ut igen och dessutom sitter inte färgen i mer än typ 15 tvättar.
   Jag hoppas innerligt att luktärtorna har klart sig för jag har en härlig vision i mitt huvud. Haha

 4. Uteserveringspremiären gjordes förra helgen vilket är så härligt. Balkonglivet är i full gång. Dessvärre har inte mina planteringar fått komma ut ännu. nätterna är lite för kalla. Men å andra sidan har vi en hel del perenner som redan blivit gröna och dragit iväg en bra bit på balllen

  • Visst är det härligt med uteserveringar! Allting smakar bättre när man äter och dricker. ute.
   Då kommer du ha en grön balle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.