Värme och kyla

Vi fick snö och den fick ligga från kvällen, hela natten och fram till typ kl 8 på morgonen. Sen regnade det bort. Hej och välkommen till skånsk vinter.

Det var så fint och jag var så glad. Stora fina flingor som föll ner i rejäl hastighet. Jag gick tidigt till tåget för jag trodde det skulle bli stora problem. På Nyheterna så varnade de för problem och en buss välte på E22:an utanför Hörby som är grannkommunen 1,5 mil bort. Eslöv, där jag jobbar är också grannkommunen men åt andra hållet typ. Till Eslöv är det ungefär 3 mil. I Hörby var det då glashalt, snö och allmänt kaos. I Eslöv regnade det när jag klev av tåget. Så himla konstigt och tråkigt. Men men så är det när man bor i Skåne.

Sen har vi haft många fina dagar. Kallt men ljuset har varit här! Så underbart. Jag behöver verkligen ljuset nu, det där mörkret som infinner sig när det är vinter och ingen snö knäcker mig. Jag vet att det är ett tag innan våren är här men ge mig solsken iaf. Njuter vid varje tillfälle även om det var lite kallt att dricka kaffet på balkongen.

Som vanligt

Som vanligt när vädret slår fram och tillbaka så mår min kropp inte bra. Men jag har min fantastiska julklapp (min TENS) så den använder jag mycket och länge.

Diego är inte helt glad på mig för att jag använder den. Haha Den är läskig, tycker han. Förstår inte varför för den varken låter eller vibrerar. Han är mest tramsig.

Idag fick jag dock en annan sak som kommer att hjälpa mig! Mina värmeprodukter! Jag blev så glad att jag spelade in en lite film för att visa er.

Ska bli kul att se hur mycket jag kommer att använda dem. Givetvis provade jag dem direkt. Vantarna kändes lite klumpiga men jag vänjer mig nog. Strumporna kommer jag definitivt använda för jag hatar att frysa om fötterna. Jag kommer kanske inte använda varken vantar eller strumpor till vardags men när jag ska gå ut med hundarna eller när jag går på en promenad.

Vårkänsla

Den 15 mars kommer våren alltid till Skåne för det är Nellans födelsedag. Så nu måste jag bara vänta en månad. Det känns lite tungt men det är ju mycket för att jag tycker att februari är en av årets mest meningslösa månader. Februari och November skulle jag lätt kunna stryka ur kalender. Jag har funderat på om jag skulle köpa några krokusar eller pärlhyacinter och ha i köksfönstret. Men jag vet inte, kommer de blomma över snabbt? Jag brukar ju ha pärlhyacinter och de brukar alltid bli långa och vingliga. Vi får väl se hur jag gör. Fram tills dess får jag väl köpa tulpaner.

Vad ser du mest framemot med att vi närmar oss våren?

8 kommentarer

  • Jag avskyr ull! Men lillstrumpan har lärt mig att merinoull fungerar. Jag var högst skeptisk tills hon sa att hennes yngsta klarar av det. Haha

 1. Vädret är verkligen varierande just nu. Blir såå glad varje dag det är sol – även om det är kallt.
  Köpte lite pärlhyacint mer men de blev precis som du skrev & blommade över ganska fort. Fast jag kunde inte låta bli att köpa nya – & krokusar 🙂 Tulpanerna vissnar också fort hemma hos oss, vet inte exakt varför.

  Ser mest fram emot ljuset. Älskar att det inte är kolsvart på alla rundor med den fyrbenta fluffiga!

 2. November, januari och februari är nog årets tråkigaste månader:-) Snö och vackert och några timmar senare grått och blött. Samma väder här i götet.

 3. Vädret skiftar verkligen snabbt just nu och jag försöker njuta av stunder med sol så mycket som möjligt. Det gör så mycket för måendet just nu.
  Jag längtar efter att sitta på altanen med vårsolen i ansiktet.

 4. Usch så tråkigt när sånt händer ö. Man få bara hoppas att föraren klarade sej och inte fick för allvarliga skador 🥰

 5. Merinoull är en gudagåva, jag ÄLSKAR mina merinoullströjor (som jag använder titt som tätt denna vinter när värmen här hemma är ytterst begränsad).
  Det blev en konstig vinter i år. Men idag kom den minsann tillbaka med totalt kaos i släptåg. Vi är bokstavligt talat insnöade här där vi bor då all kollektivtrafik är inställd och att ge sig ut med egen bil känns måttligt lockande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.