Att Netflixa

Stundtals fastnar jag i böcker och stundtals fastnar jag i Netflix. Nu när jag är sjuk så slötittar jag helst på serier. När jag var julledig så hittade jag en serie och nu när jag varit sjuk så hittade jag en till. Jag vet att jag har en favoritgenre – polisserier helst brittiska men amerikanska kan också funka.

Lucifer

Lucifer Morningstar har tröttnat på helvetet, bokstavligen talat, och har flyttat till L.A. I L.A driver han nattklubben LUX som är den hetaste nattklubben i L.A.

Han har sin högra hand Maze eller Mazikeen som heter. Maze följde med Lucifer från helvetet och skyddar alltid Lucifer. Ja just det ja, Maze är en demon.

Lucifer är väldigt L.A-ig (hans ord inte mina) och går till en terapeut som heter Linda. Linda får höra allt om Lucifers problem även om hon tror att han talar i metaforer.

Lucifers bror, Amenadiel, kommer också till L.A men han kommer från himmelen för att föra Lucifer tillbaka till helvetet och sitt arbete som bestraffare. Behöver jag säga att Lucifer och Amenadiel är bästa vänner?

Lucifer börjar jobba som konsult till LAPD och kommisarie Chloe Decker. På samma avdelning på LAPD jobbar Chloes man (han heter Dan men Lucifer envisas med att kalla honom för inspector Douche) som hon har separerat ifrån men inte skilt sig från ännu. Lucifers ena egenskap är att han är oemotståndlig för alla kvinnor och tja för många män också men Chloe är immun vilket så klart irriterar Lucifer.

I all denna röra lyckas de, väldigt framgångsrikt må jag säga, även att lösa mordfall.

Jag tycker att Lucifer är en serie som har allt, humor, spänning, kärlek och lagom dos av övernaturligt vilket jag inte är superförtjust i. Lucifer är en Netflix-serie och finns i fyra säsonger. Väl värd att se, om inte annat så för Lucifers fantastiska brittiska dialekt och kläder.

Hinterland

Hinterland är en brittisk polisserie som jag precis har börjat titta på. Den är mörk och dyster i sitt utseende, här finns ingen lyx alls. Ren och avskalad skulle man kanske kunna säga. Det är en typisk brittisk polisserie som handlar om mordfall och inte särskilt mycket om rollfigurernas liv. Den är spännande men inte särskilt rå och blodig, inte heller tycker jag att den är för lätt att lista ut vem mördaren är eller varför.

Kommisarie Mathias är en ensamvarg men man får reda på att han har två döttrar och en fru som han har separerat ifrån eller tja man får hintar om att det är hans döttrar och han ringer en Meg så det är vad jag har fått det till iaf.

Mathias leder en grupp på tre medarbetare och även om de samarbetar bra så får jag känslan att där är en konflikt mellan kvinnorna. Miljön i Hinterland är fantastisk! Den utspelar sig i Wales.

Så gillar du brittiska polisserier så är denna verkligen något för dig att se.

Att Netflixa är bra skit helt enkelt!

Har du några bra serier att tipsa om?

Alla bilder är hämtade från IMDB.

18 kommentarer

  • Det går i perioder hos mig, just nu vill jag slötitta på serier men för en lång period var det bara tv-zappande som gällde när jag väl tittade på något.

 1. Oj vad bra sammanfattning av Lucifer ffa. Jag tittar inte på Netflix mer än kanske någon gång var annan månad, men min make och min son tittar ofta och just på Lucifer….nu vet jag mer vad de pratar om, tack för det!!!

 2. Har inte sett någon av dina tips! Jag fastnar gärna i serier med många säsonger och så bara plöjer jag. Nu kollar jag på Brothers & Sisters på Viaplay och då gör jag typ bara det 🙂 Fast maken och jag kollar också på Bosch på Viaplay, som är baserad på böckerna av Michael Connelly. På Netflix har vi sett serien Bodyguard, som absolut var sevärd och så har jag plöjt Blacklist.

  Måste nog kolla in Lucifer 🙂

  • Blacklist började vi kolla på men efter någon säsong tyckte jag att den började spåra ut.
   Vi tittar på Criminal Minds på Viaplay tillsammans.
   Ska kolla in dom serierna du tipsar om. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.