Lite vårtema till

Nä men vi kör väl på lite vårtema till va? Jag säger inte att jag har varit på Blomsterverkstan två dagar i rad meeeen

Men det blir ju trevligare med lite vårtema utanför dörren. haha

Minipensér, kungsängslilja, tulpaner, pärlhyacinter, påsklilja och hyacint som trängs i en kruka. Ja det är allt lite vårtema till. Har jag sagt att jag behöver mer vår i mitt liv?

Jag är hemma sjuk och det suger. Jag har huvudvärk, mår illa och är förkyld utöver det så är det så klart fibron som stökar också. Så jag tänkte att lite blommor kunde göra mig gott.

Solen sken ute och för en gångs skull så regnade det inte så jag tänkte att jag skulle må bra av att vara ute. Det gjorde jag kanske men det känns inte så just nu. Jag är så in i helvete trött på att ha fibromyalgi. Jag vet, jag vet to accept the things I cannot change jag bär ju orden med mig varje dag. Det hjälper tyvärr inte just nu för jag orkar inte med det längre. Värken, ja hela sjukdomen med allt vad det innebär, knäcker mig. Konstant trötthet som gör att all min lediga tid spenderar jag i fåtöljen för jag orkar inte göra något. Gör jag något så får jag betala det i dubbel värk och ännu mer orklöshet. När värken växer så kommer fibrodimman, den som gör att jag vänder på orden i en mening utan att höra det. Den som gör att jag inte märker att jag säger helkonstiga saker. Det som gör att jag måste fokusera till 120% när jag är på jobbet, gissa vad som kommer då ju givetvis ännu mera orkeslöshet när arbetsdagen är slut.

Mitt medicinskåp ser ut som ett litet apotek. Dyrt är det också. Inte bara medicinerna utan även att jag måste köpa andra skor. Jag, tjejen-som-inte-gillar-gympaskor, går nu nästan dagligen i gympaskor. Jag klär mig som vanligt men sen sätter jag på mig gympaskorna och jag känner mig helt felklädd. Gympaskor må vara sköna och snygga på andra men inte på mig.

Så jag unnar mig lite vårtema till för blommorna gör något med min själ. Det är som att blommorna döljer allt det fula i min kropp (alltså inte utseendemässigt för jag anser mig inte vara ful i mina egna ögon) och får min själ att sjunga. Blommor är inte bara utsmyckning till hemmet och trädgården, det är själslig medicin för mig. Ett sätt att försöka stå ut med värken eller rättare sagt ett sätt att rymma från värken en liten stund.

Så nu, varje gång jag kommer hem, möter blommorna och viskar ett löfte om sol, värme och lediga dagar. Så jag kör lite vårtema till för min själs skull.

22 kommentarer

  • Visst var dom fina, kunde inte motstå dom.
   Snön kommer nog till påsk, det har den ju gjort förr men för mig kan den gärna hålla sig borta nu.

 1. Härligt uppiggande med fina blommor som livar upp. Trist däremot med fibron…har förstått att den visar sig lite olika i utsträckning hos alla. Min syster lever mycket med sin värdefullt i soffan för att klara V värken.
  Kram Kajsa

  • Usch ja den är olika hos alla. Jag mår bäst i torrt väder, varmt som kallt bara det är torrt.
   Blommor är fantastiska humörlyftare.
   Kram

 2. Fy vad trist att läsa om ditt mående… Lite kul att läsa om jympisarna dock. Jag är inte heller någon gympaskotjej. Ibland när jag reser och vill ha med mig träningsskor och jag måste ha dem på mig under resan så känner jag mig så felklädd. Nästan lite utklädd, ha ha! Konstigt eg, för jag är annars en väldigt bekväm typ.
  Skulle också behöva fixa till krukorna på trappan, men vågar knappt. Snart kommer det väl snö igen.. Vilket jag INTE hoppas!
  Krya på dig!

  • Precis, det är nästan som om man hade haft clownskor på sig.
   Ja måendet är åt skog men det är som det är med kroniska sjukdomar, mög.
   Nej nej ingen snö och inga minusgrader, det tycker jag vi bestämmer nu. Haha
   Tack så mycket!

 3. Vårtecken uppskattas! Det har precis börjat snöa här hos oss nu… Hoppas inte det ligger kvar imorgon, nu är det för sent för snön tycke rjag.

  • Min syrénbuske har gröna knoppar och rosorna har gröna blad. ? Så nej tack ingen snö. Vi har bara 1,3 plusgrader och de säger på nyheterna att snö kan falla under dagen. Jag vet att jag skrev att jag är trött på allt regn och allt det gråa men jag menade inte att det skulle snöa. ?

 4. Hoppas det är okej att jag frågar, hur länge har du levt med fibromylagi? Har bara hört att det är extremt jobbigt men jag hoppas du snart mår lite bättre. Fina blommor 🙂

  • Klart du får fråga, jag är helt öppen med min diagnos och vad det innebär att ha fibromyalgi för det är så förståelse sprids.
   Jag fick min diagnos 2014 men jag har mått så här sedan 1995 och misstänkte själv fibromyalgi eftersom morfar hade det och jag såg likheterna. Tyvärr så fick jag höra 1995 att jag var för ung för att ha fibromyalgi så det enda jag behövde var att gå ner i vikt. Så åren mellan 1995 och 2014 dolde jag hur jag mådde vilket inte direkt gjorde underverk med mitt mående.
   När vädret vänder kommer jag må bättre.
   Tack!

 5. Ohh förstår att det blir en ond cirkel av allting, att man måste skärpa och fokusera på jobbet trots att du vet att du kommer få väldigt ont sedan.

  Så fint du gjorde utanför dörren, gillar blomman inte sett för så vacker den var

 6. Vad skönt att du fixar och donar och gör fint. Jag tror att det är bra för ditt välmående också. Om det tar slut på uppgifter hos dig så har jag en STOR trädgård så kom du.
  Kram på dig ledsen att du iinte mår bra men rockar i gympisar

  • Jag hade älskat att göra fint i en stor trädgård! Vår trädgård är mindre än andras altaner men det är förvisso bra för då är det inte så mycket ogräs att rensa. ?
   Idag betalar jag priset för att jag fixade med två krukor igår, är trött och yr. Måtte det bli vår snart med sol och värme så jag kan må lite bättre.
   Kram

 7. Lite blommor piggar allt upp. Genast mår man lite bättre.Igår snöade det här, men nu är det borta. Tänkte ta en tur med kameran som sällskap och leta vårtecken idag

 8. Vilka fina blommor. Här har snön kommit mindre kul den kunde liksom komma under julen.så man känner att de typ är fel årstid tyvärr.

  • Visst är dom söta kungsängsliljorna!
   Här är det 0-gradigt nu, får nog sätta in mina blommor i förrådet. Blir så trött, vill inte ha snö eller minusgrader nu.

 9. Wao har du drivit upp Kungslijan eller köpt den? De är så fina. Tänka sig så har vi snö nu så våra lär dröja fram till april innan de kommer upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.