Att prova på en lillasyster

Jag fick ett tips av min doktor att prova på LCHF:s lillasyster LCHQ. Vad i hela friden är då LCHQ, tänkte jag. Hem och googla och tja det kallas faktiskt för LCHF:s lillasyster/lillebror/snällare variant. Själv tycker jag det verkar himla bra för man får lov att äta vissa saker som inte LCHF tillåter och det är inte lika stort krav på fett som det är i LCHF. Det här ska jag prova och se om det funkar för mig.

Så vad får jag då äta när jag går på LCHQ?
*Kaffe (ja det får jag ju med LCHF också men då ska jag ha grädde i och det vill jag helst inte)
*Te (vet faktiskt inte hur LCHF ställer sig till te men kan tänka att det är som med kaffe)
*Grönsaker (ja det är samma med LCHF)
*Rotfrukter (ska man ju helst undvika med LCHF)
*Nötter och frön (ja det får man ju också äta på LCHF)
*Olivolja, avokado och rapsolja (LCHF förespråkar väl smör framför allt?!)
*Kyckling, fisk, skaldjur, ägg och magra köttprodukter (ungefär samma som LCHF väl)
*Små mängder av bulgur och quinoa (tillåter inte LCHF)
*Ett dagligt glas rött vin (kommer jag inte följa för då lär jag ha konstant migrän)

Vad får jag inte äta när jag går på LCHQ?
*Sockerfyllda saker som glass, godis och läsk (föga förvånande va)
*Raffinerade kolhydrater såsom vitt ris, vit pasta, pulvermos och snabbmakaroner (nä det vet väl alla att det inte är så bra)
*Dolda sockerbomber t.ex. blodkorv och sötad yoghurt (inte så troligt ändå)
*Korv och bacon (hmm ja det kan jag leva utan men det skiljer sig stort från LCHF)

Vad är då LCHQ?
Jo det står för Low Carb High Quality vilket då innebär att det inte bara ska vara animaliskt fett utan det ska vara kvalité i maten som jag äter, det ska vara kvalité för hela kroppen, hjärnan, hjärtat och immunförsvaret men även att det ska vara livskvalité. Det tycker jag låter riktigt bra men jag vet inte om jag kan säga att det skiljer sig särskilt mycket från LCHF för livskvalité är väl ändå att äta god mat, ha gott om fritid, umgås med nära och kära och göra saker som man tycker om.

Varför väljer jag LCHQ?
Jo jag väljer att följa en diet, en livsstil, för att jag måste göra något för att må bättre i min kropp. Det handlar inte så mycket om min vikt utan min rörlighet och min kondis för jag vill och måste orka vara aktiv med mina barn. Sen handlar det om att jag vill att det ska bli lättare att få kläder att sitta på mig så som det gör när jag tänker ut outfits i hjärnan. Ja jag vill ha välbefinnande helt enkelt. Vikten tror jag inte kommer förändras så mycket för jag tror nämligen att det är så att när man börjar känna en förändring i kroppen så känner man även en längtan efter att få träna och eftersom jag vet att jag har galet lätt att bygga upp muskler så går jag inte så lätt ner i vikt men det spelar faktiskt ingen roll så länge jag mår bra.
Jag väljer just LCHQ eftersom min doktor och jag diskuterade vad som kunde passa för mig och min doktor tyckte detta lät som något för mig. 

Detta ska bli min resa för att bli en bättre version av mig själv, en version som orkar springa den där kilometern utan paus. Hjälper ni mig? Peppar ni mig? Ställer ni krav på mig? För jag behöver verkligen er hjälp!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Målet är att hitta tillbaka till den här tjejen. Henne saknar jag, hon var en toppen tjej att vara. 

Informationen om LCHQ har jag hittat här

10 kommentarer

 1. Åh det låter ganska likt såsom jag brukar äta! Det kirrar du lätt! God och nyttig mat gör under för det allmäna måendet! Kag har vart farlig på socker och fina nu ett tag men jag sviker aldrig frukost, lunch och middag! Tonfisk, keso, kyckling, quinoa, kvarg, rotsaker ovh grönsaker kan jag inte leva utan. Det är ett absolut måste för att jag ska må bra! Heja dig!

  • Ja det känns som att jag kommer klara detta faktiskt. Det är ju bara att ha keso till när de andra äter pasta eller så.
   Tack för pappet!

 2. Precis! Keso, äggröra, massa spenat.. Ja listan kan göras lång! Zucchini och auburgine är två favoriter här hemma. Zucchinin går snabbt att göra pasta av som du kan pimpa med mer keso. Det gör är så pass god och allsidig kost att det i sinom tid faller sig naturligt! Att blanda lite pesto (röd eller grön) i quinoa är sjukt gott. Jag brukar koka så pass myvket att det alltid finns färdigt i kylen. Bara att plocka fram så snart det vankas matdags!

 3. Klart jag stöttar dig syrran! Du är redan en toppentjej så för den sakens skull behöver du inte göra den resan, men jag tror (och vet av egen erfarenhet) att din kropp kommer må bättre om du genomför den.
  Älskar dig syster! Kramiz

 4. Lycka till!! Ingenting är omöjligt bara man beslutar sig för att fixa det! Motgångar kommer komma och gå, gäller att vara stark mentalt och bita ihop då! Kör hårt! 🙂

  • Jag trodde det skulle vara enklare att följa det eller rättare sagt enklare att hopp över det som inte är bra men jag glömmer bort det ibland så då slinker det ner en macka eller lite ris. Men men det blir nog bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.