En vänlig grönskas rika dräkt

En vänlig grönskas rika dräkthar smyckat dal och ängar.Nu smeker vindens ljumma fläktde fagra örtesängar.Och solens ljusoch lundens susoch vågens sorl bland videnförkunna sommartiden.

Sommarpsalm av Carl David af Wirsén

När jag fyllde år så packade jag en matsäck, kameran och sen drog jag iväg för att njuta av dagen. Herregud så underbart det var! Varför i hela friden har jag inte firat mig så förr? Hädanefter ska min födelsedag alltid vara min dag där jag gör utflykter. Vilken grönska det var, hela skogen var så där ljust ljusgrön skimrande.

Harsyran blommade, fåglarna kvittrade, boklöven susade och jag var själv. Ingen annan som störde mina tankar eller bad mig titta på något eller hundbajs att ta hand om. Det var bara jag!

Precis vid sjöns kant la jag mig på en filt och bara njöt. Sjön som stilla kluckade mot kanten, löven som stilla rörde sig med den lilla vinden som fanns och ljudbok i öronen. Jag låg där säkert en timme, bara njöt sen ringde Affe och efterlyste mig. En lite stund senare ringde Vicce och frågade var jag var. Ja då var friden slut så då var det bara att åka hem och laga mat. Men jag fick en fin stund vid Vaxsjön på min filt.

10 kommentarer

  1. Men ååå vad mysigt! Och vackert! De gröna nyanserna är ju helt fantastiska när allt börjar slå ut & frodas. Och sedan kommer dofterna på det – ahh!

  2. Låter som en underbar födelsedag. Varför inte få göra precis det man vill på sin födelsedag? Bara njuta på en filt vid vattnet och bara vara. Helt underbart!

    • Det var en bra födelsedag, mest för att jag gjorde den där utflykten så därför kommer jag inte längre förvänta mig att någon annan ska göra min födelsedag bra det ska jag själv se till så den blir.

  3. ja man ska ta tid till sej själv på sina födelsedagaf. jätte fin utflykt du hade ich grönska är verkligen så vackert i all natur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.