Blogghjälpen

  
Jag är så otroligt tacksam för att jag bor och lever i ett land där jag kan sova tryggt utan att vara rädd för att huset ska bombas under natten, där barnen kan vara ute och leka utan att riskera att trampa på en mina, där vi har lyxen att välja vad vi ska äta och äta oss övermätta varje dag. Alla människor har inte den lyxen därför är det vår skyldighet att hjälpa de som saknar tryggheten. Alla kan göra något för att hjälpa till! Du kan skänka pengar via Better Bloggers insamling genom att SMS:a GE 300 BLOGGHJÄLPEN till 72672 för att ge 300 kr till insamlingen. Byt ut 300 mot 500, 400, 200 eller 100 om du vill ändra gåvobelopp. Du kan också skänka via den här länken.  
Mina barn gråter för att de inte får titta på sin iPad i tid & otid, dessa barnen gråter (om de inte har stängt av känslomässigt dvs är svårt traumatiserade) för att de är hungriga och livrädda. Inget barn ska behöva vara rädd för att mista sitt liv!

 
Om du inte känner att du kan skänka pengar så finns det andra sätt att ge. Man kan skänka sin tid och hjälpa till att ta emot flyktingarna, kontakta socialkontoret i din kommun. Man kan skänka kläder, hygienartiklar och mat, ta kontakt med närmsta organisation. Om man ska flyga till medelhavsområdet så låter SAS att alla passagerare att ta med sig extra bagage, utan kostnad, om det är för att skänka till flyktingar. Alla kan göra något!

Om du blir rädd försöker inte du undkomma det som skrämmer dig? Jo det gör du men du har lyxen att bli skrämd av en ofarlig spindel eller en tandläkare som gör dina redan fina tänder bättre eller som mig en sketen liten ofarlig snok. Tänk då att de flyr för sina liv! De flyr för att deras barn ska leva imorgon! 

Hjälp oss hjälpas åt tillsammans och gläds över att du inte behöver lämna ditt hem. 

Bilderna är från BB och Rädda Barnen 

1 kommentar

  1. Det är verkligen glädjande att så många startar insamlingar, skänker kläder och välkomnar flyktingarna när de kommer – det ger mig hopp om mänskligheten efter alla mörka nyheter om hat och våld!
    Alla kan göra något!
    Om man funderar på att bli volontär så finns det info på redcross.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.