I den skånska skogen mår jag väl

I den skånska skogen mår jag väl bland fåglar, kvistar och doften av svamp! Den skånska skogen tänker ni, tror hon inte att det finns fåglar, kvistar och svampdoft i all svensk skog? Jo det vet jag att det finns men skogarna förändras beroende på vilket landskap man är i, så är det bara. I Skåne har vi mycket bokskog och det är fantastiskt att gå i, vi har även granskog och det är precis lika fantastiskt att gå i men det allra bästa är när skogen blandar sig så det är både bokskog och granskog eller lövskog och barrskog, det är många träd som trivs i Skåne. Det är det som är skånsk skog, iaf för mig.

Jag gjorde min första video med musik igår för att försöka visa er hur skönt det var. När jag vandrade där i skogen så var det som att jag hade ett ledmotiv som spelades i huvudet. Förstår ni hur jag menar? Det kanske bara är jag som är sån. haha Jag försökte hitta den rätta känslan med musik men det blev inte riktigt så som jag önskar. Det kommer bli fler filmer på bloggen nu ett tag, jag vill lära mig mer och då är det bäst att bara köra på tills man lär sig. Har ni några önskemål om vad ni skulle vilja se för film, ja alltså vad jag ska spela in för film?
I den skånska skogen mår jag väl  I den skånska skogen mår jag väl I den skånska skogen mår jag väl I den skånska skogen mår jag välI den skånska skogen mår jag väl  I den skånska skogen mår jag väl

Det är som att ha det bästa av två landskap, den småländska granskogen och den skånsk lövskogen. Jag älskar båda typerna av skog lika mycket men det är få saker som får igång min fantasi och leklust som en småländsk skog! Varje sten blir till en av Christoffers trollvänner, älskar det!
I den skånska skogen mår jag väl I den skånska skogen mår jag väl
Frida gjorde några fynd i bokskogen men i granskogen hittade hon nästan jackpot. Jag älskar hur Frida jublade över svampen hon fann och att hon bar känslan av att vara rik när vi gick hemåt, hon med sin svampkorg hängandes över armen. Jag önskar att Frida hade haft sin mamma lite närmre så de två kunde gått ut och plockat svamp tillsammans, jag vet att Frida saknar närheten till sina föräldrar. Själv ser jag inte skillnad på en kantarell och en flugsvamp så jag är till noll nytta när man plockar svamp. haha Ja okej jag överdriver kanske en smula men det är banne mig inte långt ifrån.I den skånska skogen mår jag väl I den skånska skogen mår jag väl

Vi såg flera små grodor hoppa runt i skogen. Maja var överlycklig för älskar grodor, me not so much.
I den skånska skogen mår jag väl I den skånska skogen mår jag välI den skånska skogen mår jag väl I den skånska skogen mår jag väl

Jag har absolut inte långt till skogen men jag saknar att ha skogen så nära som den var när jag var liten. När jag var liten bodde vi på gård, skogen och ängarna var min lekplats. Jag hade en samling grodägg i en liten bäck, jag hade en trollskog (ja alltså då en granskog med massa stenar i), jag hade en äng där jag snurrade runt och sjöng The hills are alive och var fräulein Maria, jag hade ett stup där jag lekte Ronja Rövardotter och jag hade så mycket spring och fantasi i min kropp att varje dag var ett äventyr!I den skånska skogen
Känslan jag vill ge till mina barn är känslan där man väcks en tidig morgon, låter pyjamasen vara på och hoppar i sina gummistövlar. Sen följer man med för att se ängarna var klädd i vacker skrud då daggen ligger kvar och dimman reser sig till solens strålar. Den känslan finns alltid i min kropp när än jag stöter på dagg och morgondimma.
Det var en härlig start på dagen igår för i den skånska skogen mår jag väl!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.