Professor Dumbledores minnessåll

Jag har alltid önskat mig professor Dumbledores minnessåll, det skriver jag ofta om. Idag blev jag så äntligen klar till att göra min version. Jag tog en vacker glasskål och la alla mina stenar i den men jag sparade några. De jag sparade skrev jag datum och plats på för det är just det som jag vill minnas. Var är stenen plockad och när, får jag bara hjälp med att minnas det så kommer jag minnas hur det var när vi plockade just de där stenarna. Stenarna utan datum och plats får lov att bytas ut mot andra stenar med andra datum och andra platser. Förhoppningsvis kommer skålen snart vara för liten och vi måste ha något annat att ha som vårt minnessåll. Det här är en sådan sak som jag vill att barnen ska minnas och kunna komma ihåg som en kärleksfull sak när de själva är vuxna. Den dagen jag är så gammal eller sjuk att jag måste lämna mitt hem vill jag att barnen ska skratta och kanske fälla en tår för då ska de hitta stenar lite här och där i hela mitt hem, stenar som genast kommer få dem att tänka på våra stenar i minnessållet och alla minnena väcks till liv igen.
Professor Dumbledores minnessåll

Nu kan jag sitta i soffan och titta på mitt minnessåll. Minnessållet har redan fått många minnen att väckas så nog fungerar det allt. Visserligen är det minnen från min barndom men det spelar ju absolut ingen roll bara att minnena kommer till liv igen.
Professor Dumbledores minnessåll

Jag tycker att minnessållet står i perfekt sällskap för Majalyktorna får mig också att minnas. Vissa lyktor hjälper mig minnas med hjälp av orden och andra lyktor får mig att minnas genom vem som var deras gåvobärare. Minnen är viktigt!
Hur vårdar du dina minnen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.