Det här med kläder

Jag har alltid fascinerats av folk, hur de dansar foxtrot till värsta bugglåten och tvärtom, hur de parkerar så nära gymmet som möjligt för att sen lägga en timme på löpbandet och framförallt hur de klär sig. Inte så att jag är någon klädpolis inte alls utan mer hur folk tänker. Jag påstår absolut inte att jag har rätt när jag kommer utan strumpor och har bara jeansjackan men det är rätt komiskt att andra kommer i vinterkängor och dunjacka eller som att de förväntar sig värsta syndafloden. Det är inte konstigt att det finns krig i världen när folk tolkar så otroligt olika. Lite komiskt är det med ungdomar (jag gillar ungdomar och hur de hmm tänker) för i vintras kom de i en tunn jacka som var så kort att det blev en glipa till byxorna och till detta hade de gärna converse, ingen mössa men gärna en enorm halsduk (vem älskar inte såna halsdukar?). Nu kommer samma undgomar i koftor och pälsväst eller dunjacka. Till detta bär de stövlar, gärna med rätt rejäl klack inte stilettklack utan mer åt platå hållet. Jag har varit precis likadan och jag minns det! Det betyder dock inte att jag kan le åt hur dagens ungdomar gör precis likadant. Att trotsa är bra även om man som förälder tycker att trots är snordrygt och asjobbigt. Det är inte på något sätt bara ungdomarna som ser olika på årstidernas väder. En man gick konstant i shorts och converse i vintras men idag kom han i kängor, tunn dunjacka och långa byxor. Bredvid honom står en man i hatt, rock, finbyxor och finskor. Mannen har vita hörlurar (iPhone) i öronen och trycker förbrilt på sin telefon och fnissar gott.  

 Åh vad jag tycker om att titta på människor!

3 kommentarer

  1. Själv har jag idag 1) använt dunkappa vid tur till affären nu ikväll och 2) bestämt mig för att till helgen köpa en tunn dunjacka. Här funkar varken barbent eller jeansjacka. Snorkallt 🙁

    • Självklart är det olika beroende på var i Sverige. Ikväll gick jag en runda med Sid och då hade jag bara kofta och ingen jacka, jätteskönt väder.

      • Jag vill också ha värme! Men tänker att den där dunjackan måste köpas innan midsommar iaf, vill ha garantier för att jag inte fryser lika mycket som förra midsommaraftonen… Underbara sverigeklimat 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.