Det var barndop idag

Det var barndop idag för Thor, min systerdotters son. Lille charmtrollet var på strålande humör hela dopet igenom.

Det var barndop idag Det var barndop idag

Jag älskar att beundra gamla kyrkor, jag älskar att tänka på vilken historia som väggarna och bänkarna bär. För mig är det mycket känslor i kyrkor och jag känner alltid en stark känsla när jag är i kyrkor. Idag på dopet så kom tårarna, helt ostoppbart och förvånande. Jag gör så där ibland, gråter av ingen anledning och ibland kan det t.o.m. känna som om jag bär någon annans sorg. Ja det låter flummigt men det har alltid varit så, sedan farfar lärde mig historia genom att även förstå vad det har inneburit för människorna, det lilla folket som aldrig når historieböckerna. Därför lägger jag alltid handen på något som jag vill minnas och känna tidens vindslag.
Det var barndop idag

Jag undrar så vad Alfred tänkte på!
Det var barndop idag Det var barndop idag Det var barndop idag

Thor döptes i samma klänning som jag har döpts i, vi hade inte den till pojkarna då Kärleken ville att pojkarna skulle döpas i samma klänning som han döptes i. Det är svårt det där, vems sida ska man välja i ett sånt läge? För mig som lägger stor vikt vid att föra traditioner vidare och kunna spåra släktskap så borde det vara ett svårt val men jag har ingen känsla överhuvudtaget för en dopklänning, för dopklänningen jag döptes i. Jag har så svårt för att förstå att jag inte lägger vikt vid det. Det är en vacker klänning och jag hoppas innerligt att min mor inte tar illa vid sig för att vi inte använde den. Inte lönt att slös energi på det som inte går att ändra men idag dök tanken upp. Det var barndop idag

Nu är solstrålen döpt och den första stora tillställningen med släkterna tillsammans är över. Jag vet hur det är att ha 3 släkter så att säga, det är ett pussel men det går och jag hoppas att alla ska fortsätta sätta Thor i första rum och inte tänka på sin egen agenda.
Imorgon träffar jag solstrålen igen, då är han inte huvudpersonen utan min älskade Affe som vi har haft hos oss i 6 år väldigt snart.
Prästen idag gjorde en väldigt klok sak som jag läst om tidigare men aldrig hört någon visa.
En sedel på 200 kr har ett värde på 200 kr oavsett om sedeln är alldeles slät och orörd eller om den har blivit smutsig, vikt, stampad på eller t.o.m. fått en reva. Det är likadant med människor, vi har samma värde som människor oavsett om vi har blivit lite kantstötta och stampade på.
Jag tycker det är en otroligt viktig tanke att ta med sig och ta till sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.