En dag på Landön

Igår stoppade jag hundarna i bilen och körde till syrran. Hon behövde hjälp med trädgården och min svågers bil och jag behövde hjälp med datorn. Så det var ju helt klart bättre om jag åkte till henne. Haha

Eftersom hennes Atlas är något större än min mina fyrbenta så måste vi koppla dem, tyvärr. Inte för att någon av hundarna är medvetet hårdhänta utan för att de älskar att leka och i leken kan det lätt hända olyckor. Atlas är en stor rottis och hans ena tass väger mer än hela Diego, typ. Sid som är uppvuxen med hundar blir så himla glad när han träffar en annan hund och vill inget hellre än att leka. Känns så elakt att begränsa dem men jag hade aldrig förlåtit mig själv om något hänt. Diego hatar alla hundar förutom Sid så han är nöjd med att skälla på Atlas på avstånd.

Att lära sig något nytt

Svågers bil vägrar starta och de har testat allt men inget hjälper. Så igår fick jag en lektion i hur man bogserar en bil. Eller bil och bil det är en Saab. Först fick vi försöka få ut svågers bil från parkeringen vilket inte var så lätt eftersom smarthuvudet kört in istället för att backa in. Nåja Systeryster och Lillan löste det. Vi drog skiten ut på vägen och sen var det bara till att koppla om och iväg vi for. Eller ja riktigt så enkelt var det ju inte men vi löste det helt själva. Systrarna Nihlén kan själv, så det så. Jag fick t.o.m. igång svågers bil på väg till verkstaden. Så nu kan jag det också.

Stör mig dock på att vi inte kunde mullemecka rätt på gräsklipparen men jag tror att jag klurade ut vad felet är iaf.

Lugnet på Landön

Sedan Systeryster flyttade till Landön för 30 år sedan (herregud kan det verkligen stämma?!) så har jag kallat Landön för mitt andningshål. Det råder ett lugn på Landön som får mina axlar att sjunka ner från öronen, andningen blir lugnare och jag mår väl. Det är inte tyst på Landön och egentligen inte så lugnt heller för där är stort djurliv, både hos syrran och i naturen. Där finns en camping och det innebär både småbarn och hundar. Så tyst och lugnt är där egentligen inte men ändå råder lugnet där. Kan inte förklara det, det bara är så.

Igår låg dimman tjock över havet och havet var lägre än jag någonsin sett det. En ensam fiskare stod där båtarna brukar ligga och guppa. Det är både vackert och sorgligt.

Det finns alltid något att fotografera på Landön. Alltid något nytt eller vackert.

Jag vet att Lupiner är invasiva men vad jag tycker att de är vackra. Syrran hade jordgubbsplantor med röda blommor, det har aldrig sett eller hört om. Undras om de smakar annorlunda.

Det blev en härlig dag!

7 kommentarer

 1. Jag har ätit en av de rödblommande jordgubbarna och den smakade … jordgubbe 😂

  Lupiner är farmor långt in i märgen. “Sture, stanna, där är en färg jag inte har” kunde hon säga när vi åkte ut-i-det-blå. Hon hade dem på ett ställe i trädgården och jag kan inte minnas att de spred sig särskilt.
  Tack för all hjälp 😘

 2. Jag som blir lugn mitt i Göteborg förstår precis vad du menar. Lite rörelse skadar aldrig. Tycker också att lupiner är vackra 🙂 Tur ni löste det mesta i alla fall.

 3. Så bra att du och din syster kunde hjälpa svågern med bilen. Det finns förresten många (tycker jag) roliga skämt om Saab😆 Landön verkar vara ett härligt ställe. Kanske blir man lugn av att vara nära havet, även om det är lite livligt i omgivningen.
  Ja det sägs att Lupiner är invasiva, men själv har jag haft ett fåtal såna i två blomrabatter i många år, och dom har inte spridit sig nånstans.

 4. Vad skönt att ni lyckades få till bärgningen! En del platser har verkligen ett lugn som vilar över dem, och man mår så bra av att vara där.

  Vi har också jordgubbar med röda blommor i trädgården, men tycker inte att smaken är så annorlunda med de andra jordgubbarna.

 5. Alltid bra när man hittat en plats som ger lite lugn och ro ett tag, kan vara skönt att fly vardagen ibland. Bra att det finns en del att fotografera också för det är ju en avkopplande sysselsättning

 6. Trevligt att åka ut till syrran med hundarna. Jag har ingen hund. Men jag förstår hur du tänker. Att koppla hundarna i förbyggande syfte. Att lek för hundar kan leda till skador.

  Då har du lärt dig något nytt då. Att boxera en bil 🙂👍. Verkar ha gått bra åxå.
  Landö verkar vara ett trevligt & mysigt ställe där du kan andas. Det är bra. Ja, det var märkligt ned röda blommor på jordgubbs plantorna. Spännande att smaka på dem jordgubbarna sen 🙂.

  Hoppas att du har en trevlig dag! 🌺

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.