En nyår i min smak

När jag var lite så firade vi (alltid?!) ofta nyår med församlingen där vi var medlemmar. Det var då en stor församling och jag hade många av mina vänner där. Vi var många barn och ungdomar, det var lekar och god mat. Till tolvslaget så gick alla barn och pappor (ja det var på 80-talet och vi var inte så långt fram i jämställdheten) ut och sköt smällare och raketer. Bland vissa pappor var det en tävlan (outtalad givetvis) om vem som hade köpt mest och störst. Min kära far var aldrig med där, han köpte mest fyrverkeri för oss barn.

När jag gick på gymnasiet så såg nyårsfirandet helt annorlunda ut. Fester där alkoholen flödade, spyor i bålen, par som kastade ringarna på varandra och gjorde slut för femtio gången, fulla killar som envisades med att de skulle skjuta fyrverkeri osv osv. Det var inte det minsta kul! Efter det så slutade jag att bry mig om nyår. Jag har firat nyår helt själv i en iskall lägenhet för värmen hade gett upp. Jag har firat nyår med min älskade Nellan som inte orkade hålla ögonen öppna efter kl 22. (det har hon förvisso fortfarande problem med haha).

Sedan vi fick barnen har vi försökt fira nyår så det ska vara roligt för dem också. Vi har haft mormor & morfar här, vi har haft vänner här, vi har varit hos vänner, vi har firat med vänner i husvagnen. Det har varit bra nyårsfirande. Men årets nyårsfirande tar nog priset!

Mys-nyårsfirande!

Kärleken fixade så vårt Wii fungerar igen. Så vi började spela direkt! Alltså jag hade nästan glömt hur kul det är. Båda barnen spelade så mycket och så intensivt att de blev helt svettiga. Vi spelade tennis, barnen boxades, vi fäktades, vi spelade pingis, ja vi testade nog det mesta. Barnen blev helt bitna. Det var riktigt kul! Vi gjorde något tillsammans som alla gillade. Samtidigt som vi fick in rörelse i en dag som ofta annars brukar bjuda på stillasittande.

Vi hade sköna, mjuka och stretchiga kläder på oss. Inga finkläder här inte! Men det betydde ju inte att vi inte kunde göra det lite finare än vanligt vid bordet. Vicce hjälpte mig duka, han var så spänd på nyårsafton kändes det som. Det märks att han är tonåring nu för ena dagen är hur hjälpsam som helst och inga problem, nästa dag så kan man inte säga hej till honom. Men på nyårsafton var humöret på topp!

Kärleken gjorde vitlöksbröd, Vicce gjorde sin vitlökssås som han lärde sig i somras av Petra, jag gjorde “svart mormor” som vi alltid måste ha och Kärleken gjorde även hemmagjord bearnaisesås. Grabbarna hade önskat fondue så då körde vi så klart det på nyårsafton. Vi åt och vi åt, satte länge och väl. Bara pratade och njöt av maten och vår familj. Efterrätten fick allt vänta, vi fick skaka ner maten med lite mer Wii.

Innan tolvslaget hade vi fått i oss efterrätten (chokladpudding med grädde såååå tråkigt men gott) och snacks. Jag hade glömt att vi eldade upp alla mina tomtebloss för två år sedan så vi stod bara ute och tittade på fyrverkerierna. Det smällde till och från 22-tiden men när vi gick ut typ tio minuter innan tolvslaget så var det helt tyst. Men sen drog det igång. Vi tittade och sa ohhh och pekade hej vilt.

Efter tolvslaget pös grabbarna upp på sina rum, jag och Kärleken hamnade i soffan. Det var en bra nyårsafton. Det var en nyår i min smak!

6 kommentarer

  1. Jag har aldrig varit mycket för att festa. Blev några ggr förr bara. Låter som ni hade en mysig kväll. Längesedan jag spelade Wii. Det är ju så kul.

    • Vi har inte haft vårt Wii igång på flera år men så plötsligt fick vi för oss att vi skulle sätta igång det. Så vansinnigt kul! Men sån träningsvärk jag fick hahaha. Jag tänkte att jag skulle försöka locka barnen bort från datorerna och tv-spel med lite motion till Wii. 🙂 Jag tror att jag kommer lyckas bra med det för de vill gärna slå mamma i allt. Moahahaha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.