Att lära ut

Jag har jättesvårt för att vara pedagogisk i köket med barnen. Jag följer sällan eller tom aldrig recept när jag lagar mat. När jag går på känn så är det svårt att säga vad barnen ska göra. Baka med barnen, inga problem men laga mat nä där brister jag fullständigt. Kärleken är min raka motsats där, han har tålamod med dem och låter de testa medan jag tar över. Idag stod Affe för middagen med stöd av pappa. Det blev en av Affes favoriträtter, hemmagjord pizza eller pappas pizza som han kallar det för.

Oftast så blir det hemmagjord pizza när vi har köttfärssås eller tacofärs över men idag blev det en hemmagjord Vesuvio. Tomat, ost och skinka. Den blev jättegod! Jag är ju en sån där som gärna maxar mina pizzor med gottigt på men denna var jättegod.

Affe var så stolt när han såg den färdiga pizzan. Tänk vilken lycka att lära sig laga sin favoriträtt och man får till det så bra på första försöket. Jag tror att pappan får mer sällskap i köket framöver.

Pizzan går snabbt att göra eftersom degen inte behöver jäsa. Visst det blir ingen puffig och luftig pizzabotten som man kan få på pizzerior som stenugnsbakar sina pizzor men den blir god. Och en stressad vardag så tar jag en snabb pizzadeg framför en puffig och luftig pizzabotten.

Tack Affe för en riktigt god middag och tack Kärleken för att du orkar lära ut till våra grabbar.

12 kommentarer

  • Nä bakning är mer känsligt. Så där är det lättare att säga vad som ska göras och vad som ska stoppas i.
   När jag följer recept på mat så blir jag oftast stressad. Jag märkte det under de åren vi hade matkasse. Det var bra men jag blev stressad och ibland missade jag saker osv. Nä med mat går jag helst på känn.
   Kram

  • Baka är lugnt men laga mat, not so much.
   Fast jag älskar när barnen lär sig och vill lära sig. Sen tycker jag också att det är bra att de är med pappa i köket för han gör mat på ett annat sätt än mig.

 1. Bellis och jag fejar ofta i köket men vi går alltid efter recept hon skulle chansa för myckt annars. Men så gott det där såg ut och så snyggt sammansatt recept

  • Hahaha jag gillar Bellis! Jag är helt klart för att chansa! 😀
   Det var gott, enkelt, snabbt men gott.
   Tack, jag var bara tvungen att göra ngt av receptet.

 2. Härligt att pappan ändå har tålamod. Har ibland också svårt för tålamod. Här blev det dock storkok i form av köttfärssås. Riktigt gott. Men hemmagjord pizza är aldrig fel 🙂

  • Det är bra med storkok! Jag lyckas inte riktigt med storkok för det jag tror är storkok är bara en rejäl laddning som de tre herrarna i hushållet äter upp. haha

  • Det är så skönt när de kan göra middag men också bra när man vet att de kan fixa lunch till sig själv och inte bara äta mackor.
   Egen pizza är gott! När jag gör pizza går jag gärna wild & crazy med vad jag har på. Haha

 3. Barnen älskar att vara med och laga mat, de blir så stolta när de lagar maten och så kul att kunna laga sin egen pizza.. hemmagjord pizza är ju riktigt gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.