En sommardag i Maj

En sommardag i Maj? Ja så har det verkligen känts idag! Jag har gått i shorts och linne hela dagen, kastade på mig en tunn kofta när vi for i väg en runda till svärmor & Bonus men annars så har det varit sommarstass på. Helt underbart! Vi har ätit frukosten ute och kvällsmaten! Nu är den alltså här, tiden då altanen blir som ett extra rum för oss.
En sommardag i Maj En sommardag i Maj

Barnen har länge önskat sig en studsmatta men eftersom vår tomt är så himla liten och vi redan har trängt in ett växthus, en husvagn, en båt och en bil på uppfarten så har det känts som att det inte har varit läge med en studsmatta. Sen kom reklamen från Jula… En liten studsmatta, mäter 1,83 m i diameter, för under 1000 kr. Taget! Ja jag har “tjänat in” pengarna redan för jag har sålt av en del på Tradera så det var bara pengar in/pengar ut. Vad annars ska man göra för pengarna för barnens avlagda kläder och grejor om inte köpa något som de har önskat sig länge?
Pojkarna är överlyckliga och ville hoppa lite innan sänggång men det är lite ruggigt att gå ut efter en skön dusch så de kröp ner i sängen och mös med en film, är man ledig så är man. Man blir lätt lite frusen på kvällen efter en heldag i solen, båda pojkarna har tydliga “bonnabrännor” precis som sin pappa. Mina små pepparkakor. <3
En sommardag i Maj

I skrivande stund sitter jag i den sista solen som når altanen och dricker mitt kaffe. Jag har fått pälsa på mig lite filtar för nu märks det att det inte är sommar riktigt än. Men oj vilken underbar dag det har varit!
Det har garanterat varit runt 20 grader för vattnet i poolen har stigit till 16 grader och det utan att värmaren har varit inkopplad. Till viss del saknar jag livet på campingen men det är bara vid enstaka tillfälle som saknade kommer in, tanken på en promenad vid havet gör att det hugger lite. Fast för det mesta njuter jag av att äntligen få tid till min älskade lille plätt med en altan som tas upp av en pool, en trädgård som tas upp av växthus och nu även studsmatta men det är min lilla plätt, min lilla lott där jag stryker händerna över klematisen, pratar med rådhusvinet och månar om jordgubbsplantorna. Det är så innerligt härligt att vara hemma!

Nu kallar soffan på mig, jag behöver krypa ner och varma mina fötter som varit utan strumpor hela dagen. Fast först blir det en runda på lilla plätten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.