Fårfällsfynd

DSC_8098 DSC_8090 DSC_8095
I helgen när jag var på julmarknad så var det ju meningen att jag skulle koncentrera mig på att sälja men det gick ju bara inte när jag stod mittemot en vagn fylld med fårfäll, ulltröjor, vantar, mössor och salami. Det började med att jag inte kunde motstå ett par vackra vita ullvantar, jag vet jag med ull som jag alltid har sagt att det är som rena rama klipulvret. Egentligen skulle jag bara titta på en fårfäll till Sid, vi hade tänkt att han skulle få börja sova där uppe och då på en fårfäll. Vi köpte en brun och korthårig fäll som är i perfekt storlek till den lille fyrbente. Han fick sova på direkt på lördagsnatten eller ja vi erbjöd honom alltså det men han vill inte sova där uppe utan han ska sova i köket tydligen.

DSC_8091 DSC_8101
Sen på söndagen så frös jag lite trots att jag hade 4 lager kläder på mig så då råkade jag visst köpa en underbar ulltröja (ungefär sån som tjejerna har på sig) som höll mig varm hela söndagen. Sen började jag tänka på det där med en fäll på golvet, det var ju rätt skönt på morgonen när jag satte ner fötterna på den. Så då tänkte jag att om vi gav Sid ett fäll till så kanske det skulle bli bättre för honom, att han kunde välja var han skulle sova. Fast innan vi ens hade kommit hem så hade jag redan bestämt att båda fällen skulle vara på sofforna. haha 
DSC_8146 DSC_8154 DSC_8160

Sid tycker ändå att det är hans fällar och förstår inte alls varför vi envisas med att vi ska få plats i sofforna också, helt onödigt om man frågar honom. 
Fällen kommer från Öland och är snorbilliga! Ja alltså ur ett köpa-många-fårfäll-perspektiv. Eftersom jag ville ha de bruna fällen och inte de vanliga grå och krulliga fällen (som ja, också är mkt billigare än på andra ställen) så behövde jag inte ge över 1000-lappen för någon av de. Jag gillar verkligen de bruna för de ser ut som en nallebjörn och sen passar det mycket bättre med brunt i vårt hem än grått. Tjejerna berättade att de inte brukar vara ute på mer än tre julmarknader men gjorde ett undantag för Sularpsfarmen, jag tror det är för att det är hemmavid-ish. Det visade sig nämligen att de är ju från mellanskåne! Ja alltså fåren är på Öland men annars bor de i mellanskåne och har islandshästar i Fulltofta. Jag gillar när det är nära och hemmakärt! Jag gillar att bidra till att de lokala företagen för utan de lokala företagen så försvinner ju landsbygden. 
Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig men på en månad har jag köpt inte mindre än 6 fäll, iofs så är fyra stycken stolsdynor så de är inte så stora men ändå. Det måste vara åldern, haha. Eller vänta jag kan ju skylla på min sjukdom för det är viktigt att hålla sig varm när man har fibromyalgi så ja det är ett måste för mig att ha massa fäll överallt. haha Tur att jag är mästare på att vända allt till ett måste. 
Alfred älskar förresten också fällen, framförallt den med lite lägre hår, han använder den som en filt i soffan. Lille godingen. Jag får nog köpa fler fäll så det inte bli huggsexa om fällen. hahaha Får sen när det blir fårfällsfynd nästa gång, där var ju en julmarknad till… Tyvärr kommer jag inte ihåg vilken det var, kan den ha börjat på B? Hmm nåja hittar ni de på en julmarknad så slå till för ni kommer inte ångra er! DSC_8064

Fårbondens egna lamm! 

6 kommentarer

  1. Fyndpris! Minns att vi betalade mer än det dubbla på Gotland för några år sedan. Skulle behöva ett par fällar till, både nedanför sängen och framför brasan här nere.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.