Första advent

Glad första advent allihopa! Jag hoppas att ni hade en riktigt mysig första advent. Här var dagen full med roliga saker. Först kom min äldsta systerdotter med sin sambo och deras huliganer. Pepparkakorna uppskattades och Thor tyckte att han kunde få äta upp alla typ. Haha

Alltså den där lille busen Theo. Alltid glitter i blicken och ett leende på läpparna. Han är så himla go’!

Självklart var jag julpyntad igår. Julinneskorna har hittat fram, jultishan var på och mina nya granörhänge var också på. Är det första advent så är det!

Julskyltning på torget i Höör

Affes klass stod på julskyltningen och sålde lottor och gottor. Kärleken stod där med Räddningstjänsten och delade adventskalendrar och tablettaskar. Vicce och jag tog hundarna och gick upp en runda. Jag förstår inte hur folk med småhundar gör när de har hundarna med sig överallt. Jag gav upp efter ett tag och lyfte upp Diego, vet inte hur många som var påväg att antingen snubbla över kopplet eller trampa på Diego.

Det var en mysig julskyltning med en eldstad mitt på torget så man kunde värma sig en stund. Sen var det uppträde hela dagen. Just när jag var där så var det Björn Cronzell som sjöng. Han brukar alltid sjunga när det är olika tillställningar som anordnas i Höör. Han har en bra röst men jag orkade inte stanna och lyssna.

Vid frukosten fick barnen och Kärleken varsitt adventspaket. Bara något litet för att lyfta advent. Jag lyckades få till så jag vi hade hembakade pepparkakor till första advent. Och dessutom även risgrynsgröt. Det känns bra att kunna göra lite för att julen ska hit. Men nu är det inte många dagar kvar innan jag får julpynta, frågan är om jag kommer orka.

29 år

Min andra systerdotter fyllde 29 år igår så jag hade bjudit hit henne och hennes familj (de hade bara Lias igår) på middag. Självklart blev det köttbullar, potatismos och hennes morbrors brunsås, mat som hon älskar.

Eftersom det var hennes födelsedag så fick det ju bli lite go’ fika. Affe dekorerade pepparkakor till oss, jag slängde ihop en äpplekaka och vispade upp snabbmarsan. Det var ju ingen tårta men det blev uppskattat iaf. Hon fick två snöglober av oss, hon samlar på snöglober så det var ganska givet.

Så det var vår första advent, fylld med familj, kärlek och skratt. Underbart sätt att börja julen på!

Jag hoppas att ni också hade en trevlig första advent!

10 kommentarer

  1. Ohh så härligt med jylskyltning, de hann jag inte med i helgen tyvärr. Fina bilder i inkägget också. Ohh vilken traditionell och god middag,mums

  2. roligt med födelsedagar och ulskyltning är också kul att kolla på, jag har en stressig veka men har också hunnit med att kolla lite på julskyltning.. det är mysigt

    • Jag älskar födelsedagar, det är dagar som ska hyllas och firas rejält.
      Det är mysigt med julskyltning, det är barndomsminnen som återkommer.

    • Ja det är vägen till julafton som är bäst med då julafton som målgången. Juldagen njuter jag också men sen är det typ slut med julen. Förr var annandag jul också väldigt viktig för då festade jag med vänner och sen gick vi ut på klubben där man träffade massa återvändare. Ja och då hade vi alltid varit på mellandagsrean först. Himla kul hade vi men idag ser inte annandagen likadan ut, nu är det oftast sista lediga dagen och jobbet väntar dagen efter.

  3. Det är så mysigt att gå på julskyltning, missade en del här i vår stad men var och tittade på räddningstjänsten och fick kalender samt att Levi fick hänga sin julgranskula i deras gran. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.