Tiden rusar förbi

Oj som tiden har rusat förbi! Jag tyckte att det precis var slutet av november men nu är det ju snart julafton. Vi har iaf hunnit med mycket på tiden som rusat förbi. Först och främst så har vi ju flyttat så nu bor vi högst upp i huset.

Nya lägenheten

Vi fick nycklarna på torsdagen den 1 december kl 15 och på fredagen den 2 december så var vi i princip klara. Det gick undan som bara den. Vi fick superfin hjälp av mina föräldrar, de kånkade på grejor och skurade lägenheten. Det var mycket svårt att inte ta i som jag alltid har gjort förr men det fungerar ju inte att ge 100% när jag inte ens har så mycket energi längre.

Ni som följer mig på Instagram har redan sett en del av lägenheten. Det är iaf en fyra på 114 kvm. Grabbarna har varsitt stort rum, vi har ett helt okej stort sovrum, vardagsrummet är stort, hallen är stor och köket ser i princip likadant ut som i trean. Här är dock färre garderober så vi har kläderna hängdes på en ställning i sovrummet. Tur att jag har fina klänningar och blusar. Hahaha

Jag får nypa mig lite i armen emellanåt för att vara säker på att vi verkligen bor här. Jag är helt förälskad i mitt nya hem. Allting känns så mycket bättre här. Jag älskar mitt köksfönster! Där ska alltid stå vackra saker som ljus och blommor. Soffan kommer mer till sin rätt här, i trean så kändes den lite stor. Här känns det så mycket mer luftigt och det ska det väl göra eftersom den är så mycket större. Jag stormtrivs här!

Eftersom mor hjälpte till att plocka upp i köket så kör vi stenhårt på “fråga mormor” när vi inte hittar något i köket. Haha Hur lång tid tar det egentligen innan man lär sig var man har lagt allt?

Att jula bland flyttkartonger

Självklart skulle jag jula direkt! Maken och föräldrarna hindrade mig lite så jag fick inte jula förrän på fredagen. Men åh så kul det var att börja!

Allt det viktiga fick åka upp direkt. Bilarna, TomteLisa och TomteNisse, ljus och filtar. Det gick att vänta en dag men det var jobbigt. Haha Granen hämtade dock Affe upp i söndags för då tyckte han att det var dags för granen. Den är inte klädd ännu men jag njuter av den som den är.

Vi hade vänner här på middag i lördags och då fick jag plocka fram lite mer jul även om det inte var någon julmiddag. Petra hade med sig en söt tomteburk som hon hade stoppat full med hembakade kakor och skumtomtar. Så kärt! Petra sa att jag minsann hade lyckats att få till julmyset bra, jag var hos henne i fredags och hon har det otroligt julmysigt.

Några kartonger ska ner i källaren, två garderober ska införskaffas, två gardinstänger behövs osv ja lite sånt där fix är kvar men det känns som att vi är på rätt väg.

Luciatåg

Jag började dagen med att gå till svenska kyrkan för att titta på luciatåget som Affes klass gick tillsammans med tvåorna. Det är så himla kärt och jag fäller alltid några tårar. När Vicce gick luciatåg så fick vi inte komma eftersom det var pandemi. Det är underbart att det är öppnat för sådant här firande igen! I denna mörka och svåra tid behöver vi verkligen lucia som kommer med ljuset.

Har du firat lucia idag?

Vi får inte lov att lägga ut foto där andras barn syns, därav att bilden är suddad. Det var så fint och tre av Affes klasskompisar sjöng solo så fint. Duktiga elever! Hur ska jag göra nästa år när jag inte har någon att titta på? Detta var det sista luciatåget som jag som förälder bjöds in att vara med på. Tänk att han börjar högstadiet till hösten. Nåja jag njöt i fulla drag av luciatåget, filmade lite, fotade lite men främst så bara lyssnade jag. Det kan vara så att jag försvann in i forna tider då jag gick luciatåg hela december (kändes det som iaf). Där kan man snacka om disciplin på barnen. Vi var styrda med järnhänder av Inga och Thorvald men även om rösten och händerna kunde vara hårda så var aldrig Inga och Thorvald hårda, vi älskade alla dem!

Nu kommer Lucia på nytt till vårt hus. Det lyser så milt ifrån alla små ljus. Hon öppnar ett fönster mot livsmod och vår, när vintern och mörkret vid dörrarna står.

Texter från när jag gick i luciatåg har poppat upp i huvudet hela dagen. Kul att de fortfarande sitter fast det var typ 30 år sedan.

Det är kallt här, flera minusgrader, och jag älskar det! Jag kan inte annat än att jubla! Ge mig trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar. Jag behöver förvisso köpa nya vinterskor för jag fryser om fötterna men jag älskar ändå kylan. Måtte den hålla i sig!

Julgodis

Jag fick ett ryck idag och gjorde julgodis. Så nu har vi mjölkchokladfudge, Snickers och Rocky road i kylen. Det är bara att hänga på när energin finns, det händer ju inte så ofta. Julgodis är väldigt lätt att göra och iom att jag har en balkong att använda som en extra kyl.

Jag tänkte att jag skulle göra lite julgodis till. Jag vill göra marknadsnougat också och kanske något till. Saffransbullar med vit choklad och mandelmassa måste jag också baka. Vi har även lite pepparkaksdeg till att baka ut. Så tja det blir nog jul här också!

Men nu är det dags för mig att ta min medicin och glida in i sömnen så jag orkar med morgondagen.

Sov gott och dröm sött!

6 kommentarer

  1. Men herregud vad du varit busy! Men så härligt att höra att du trivs i nya lyan! Och så mycket smarrigt julgodis – får se när jag hinner/orkar fixa det.
    Dottern skulle gått Lucia på en massa ställen idag med skolan, men har istället legat hemma med halsont, stackaren.

  2. Så fin lägenhet ni har flyttat till! Förstår att du stormtrivs där! Så mysigt att kunna börja julpynta direkt också.
    Det där julgodiset såg verkligen smarrigt ut, ja det började faktiskt vattnas i munnen på mig😆
    Jag har tyvärr inte sett nåt Luciafirande idag, men det blir kanske att kolla på svt-play innan kvällens slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.