Grattis till mig!

Idag är det min födelsedag! Jag har gett mig själv gåvan av att vara ledig, både idag och imorgon. Att jag inte alltid har gjort det är en gåta för mig. Jag älskar ju att vara ledig och att fylla år! Alla år som kommer ska jag nu vara ledig på min födelsedag och fira rejält, på det sättet som jag vill fira!

Jag tramsar mig på SnapChat och hyllar mig själv. Haha Men jag älskar verkligen att fylla år! Det är min dag, bara min dag. Jag har inget emot att bli äldre, det är kul och alternativet är inte alls kul faktiskt. Jag tycker det är roligt när jag kommer på att ungdomar förmodligen tittar på mig och ser en gammal kvinna, själv ser jag samma knasiga person som jag alltid varit.

Det är kul när jag kommer på att jag är närmre min pension nu än min student. När jag kommer på att jag tillhör inte en av de unga på arbetsplatsen, så har det ju varit förr eftersom medelåldern var så hög tidigare. Jag gillar att säga att jag är 45 år, det låter jättegammalt och det är skitkul för jag känner inte mig gammal. Men jag känner mig inte särskilt mycket annorlunda gentemot när jag var 30 år men jag kan inte säga att jag känner mig som en särskild ålder. Jag känner mig bara som jag alltid gjort.

Mina systrar gav mig ett Thomas Sabo armband när jag fyllde 30 år. Det var superpopulärt då att ha just Thomas Sabo armband med berlocker i. Jag blev aldrig färdig till att köpa några berlocker, armbandet är ju fint i sig själv. Men så fick jag en liten gåva av min vän Petra, en BH som berlock. Jag satte den i mitt armband och sen dess har jag känt att det är nog dags nu för fler berlocker. Imorse fick jag fyrklövret i present. Fyrklöver betyder ju tur så det är bra att ha med sig. Sen får fyrklövret mig att tänka på min barndom, hur vi letade fyrklöver. Det får mig också att tänka på min lille far eftersom han är centerpartist. Fyrklöver är bra helt enkelt.

Grattis till mig

Jag har två paket som ligger och väntar på mig, tänkte öppna dem ikväll när vi firar mig. Det är två paket som jag faktiskt vet vad de innehåller. Det ena är en bok som jag köpte till mig själv, jag tänkte att det kunde väl vara kul att be affären slå in den istället. Kul att öppna paket ju!

Det andra paketet är en sådan fantastisk gåva, jag blir så rörd när jag tänker på det. En av mina favoritkonstnärer Edin Dzanic skänkte mig ett konsttryck! Jag skrev på Instagram att jag önskade mig just det konsttrycket i födelsedagspresent, en liten hint till min kära familj. Edin svarade då att han skänkte det konsttrycket till mig. Helt makalöst! Det ska bli så härligt att få upp Lady Alice på väggen och då ska jag även sätta upp de kort på andra Ladies som jag har köpt. Det kommer bli så snyggt i lägenheten!

Lady Alice talar verkligen till mig. Vingarna som får mig att tänka på min fibromyalgi (en lila fjäril är symbolen för fibromyalgi) och hennes huvud/hår ja så känns min hjärna oftast. Sen är den såååå himla vacker också! Detta är alltså inget samarbete utan bara en fantastisk konstnär som ville göra mig glad. Det är så fint gjort!

Födelesedagsoutfit

Idag när jag steg upp så tog jag bara på mig myskläder. Jag skulle inte göra något speciellt mer än njuta. Och njuta har jag gjort. Jag har sovit i soffan, minns inte ens när barnen gick till skolan. Det är så skönt att ha stora barn. När jag vaknade till liv i soffan så började jag titta på Vänner, den serien är fortfarande lika rolig. Så det har verkligen gått i lugn takt här hemma.

Jag njuter så av att vara själv hemma, att kunna sitta i soffan hela dagen utan att ha dåligt samvete för att jag inte städar eller är på jobbet. Men nu tänkte jag att ska åka iväg och handla något gott att äta till Eurovision ikväll. Jag vill inte åka i myskläder för det är ju faktiskt min födelsedag. Men inte heller vill jag ha några jeans på mig. Så det blev tights och min födelesedagsskjorta. Jag köpte den till mig själv samtidigt som jag var och handlade boken (inte i samma butik dock). Så jag ser på skjortan som en present till mig själv.

Hör ni också sånger från Grease när ni ser mig? Haha jag tänker bara på Rizzo och hennes pink ladies. Men outfiten är skön och jag visar inte rumpan Jenny! Så det här tänker jag strosa runt i idag. Kanske rent av tar på mig solglasögon också för solen skiner ju ute.

Hämtad från Pinterest

Men nu ska jag fortsätta min födelsedag! Jag vet inte vad jag kommer göra men något blir det och firande blir det också!

Ha det härligt på denna internationella Emmadagen!

14 kommentarer

 1. Grattis!!!
  Så rätt att ge sej själv en eller ett par helt lediga dagar och bara må gott. Ha en fantastisk födelsedag!

 2. Stort grattis.. 45 är väl ingen ålder ,, jag har ju passerat 50 och nästa år närmar jag mig 60 ( usch vad gammalt det lät)

  • Tack så mkt!
   Men så härligt att vara nära sin pension! Att få vara hemma och vara ledig varje dag och ändå få betalt, det är ju drömmen! 🙂

 3. Grattis i efterskott! Tycker du gör helt rätt som är ledig på din födelsedag och firar dig själv! Hoppas att du hade en underbar födelsedag, det lät ju som att du hade en riktigt bra start 😊

  • Tack så mkt!
   Ja jag är ju lite knasig med allt mitt rosa men jag tycker att det är kul.
   Ja lediga dagar är nog bästa presenten jag kunde ge till mig själv.

 4. Stort grattis på din dag! Tycker alltid dina outfit bilder är så himla härliga & fina 🤗 Himla snygg rosa färg & fin outfit! Så fint av Edin & verkligen ett vackert konstverk

  • Tack så mkt!
   Kul att höra att du gillar dem! Jag tycker det är viktigt att visa mina outfits, inte för att jag klär mig så himla bra utanför att visa ett mångfald av kroppar. Jag gillar ju rosa, det har jag gjort sedan jag var liten. Vissa år är jag mer rosa än andra men färgen finns alltid hos mig.

   Alltså jag har fortfarande inte smält att han skickade konsttrycket till mig som en födelsedagspresent. Så himla fint gjort av honom.

 5. Alltså bilden med tårtan, där man ser hunden bakom – han set ut att dömma en del! 😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.