Hemmagjorda brända mandlar

Hemmagjorda brända mandlar var galet lätt att göra och ungefär lika gott. Fast ja brända mandlar smakar ju godast på julmarknad.

Hemmagjorda brända mandlar

Recept
250 gram ekologiska mandlar, med skal
2 3/4 dl ekologiskt strösocker
3/d dl vatten

Häll allt i en tjockbottnad gryta och koka upp på högsta värmen. När hela massan kokar rejält så sänk värmen tills allt vattnet är borta och massan lägger sig som klumpar runt mandlarna. Ni måste röra HELA tiden med en gaffel i trä eller metall, ni vill inte använda något av plats här för då kan ni kasta hela alltet sen. När massan lägger sig runt mandlarna i klumpar välter ni upp allt på ett bakplåtspapper och lossar alla mandlar från varandra med gaffeln (det är galet varmt så rör inte med händerna). Låt sedan mandlar ligga där tills de går att röra sen är det bara att knapra loss och njuta.
Jag läste någonstans att man kunde strö över florsocker för att det blev godare och man slapp allt det kladdiga men jag tycker inte att man behöver mer socker på mandlarna och inte heller blev de särskilt kladdiga.

Om ni vill så gör lite vackra strutar av gammalt papper och ge bort som en gå-bort-gåva. Det är alltid trevligt att få en hemmagjord ätbar gåva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.