Hemskolning

Vi har hemskolning dessa dagarna. Även om det är mysigt att sitta med barnen och göra skolarbete så tar jag till alla knep som finns. Så idag tackade vi ja till gemensamt pluggande på nr 13.

På nr 13 bor pojkarnas kompisar, Filip och Joel. Alfred och Joel går i samma klass och Vincent och Filip är också lika gamla. Det är helt klart lättare att få barnen att plugga när man får göra det tillsammans med vänner. Och eftersom barnen sov över på nr 13 i helgen så är ju de så klart också hemma förkylda nu.

Nr 13 är ett varmt och inbjudande hem, ett hem där mina barn har varit så mycket att de känner sig som hemma. Det är så ljuvligt att se att vänskapen fortfarande finns, trots perioder i olika klasser. Eftersom Alfred och Joel går i samma klass så hade de samma skolarbete vilket på ett sätt är bra men på ett annat sätt inte alls är bra. Jag vet inte hur många gånger Viktoria sa idag det är ingen tävling.

Vi hade ett bra upplägg, varje barn visste vad de skulle göra och vi la in lite gymnastik (de var ute i trädgården och sprang av sig), lite kultur (vi tittade på en film och hade diskussioner kring den okej kanske inte så allvarliga men dock diskussioner), lunch (socker är gjort av en beta och beta är en rotfrukt och rotfrukter är nyttiga, typ), sen körde vi så klart svenska, matte, geografi och engelska också. Det var så himla mysigt att sitta kring matbordet med böcker, telefoner och chromebook i en salig röra.

Stöd din lokala handel

Så här i Coronatider så är det viktigt att stödja den lokala handeln så att företagarna finns kvar även efter Corona har dragit förbi. Jag är inte svårövertalad på den fronten så jag köpte frallor och juice med till nr 13 (okej på Ica som är en kedja men jag vill gärna ha kvar vårt Ica). Sen måste vi ju även ha kvar den underbara blomsteraffären Blomsterverkstan så jag var inom där och köpte lite också. Det blev en bukett med orangea ranunkel och eucalyptus till Viktoria och en bukett rosa ranunkel till mig.

Eller som Viktoria sa igår när hon gav mig en bukett tulpaner – det är inte till dig, det är för att vi ska stödja de lokala handlarna. hahahaha Underbart!

Viktoria har verkligen gröna fingrar så hon inspirerade mig, såg nog att du hade planterat dhalior Viktoria! Jag älskar ju Dahlior men jag orkar inte ta hand om dom som jag borde så jag tror inte det finns hopp kvar för dom som jag satte förra året. Sen såg jag att Viktoria hade palettblad och då var jag så fräck att jag frågade om jag kunde få ett skott när hon hade det. Jag är nu stolt ägare av inte mindre än två palettbladsplantor. Du kan få skott av elefantöra av mig Viktoria! Det är kul med sticklingar, tantvarning kanske. I don’t care det är roligt vilket som!

Det känns konstigt att vara hemma för en liten förkylning men jag tar riktlinjerna på allvar. Och vi tar skolarbetet på allvar så vi jobbar oss igenom förkylningen!

16 kommentarer

 1. Älskar palettblad eftersom de är så enkla! Tar skott hela tiden 🙂 Elefantöronen lyckas jag inte lika bra med, tycker att de blir rangliga liksom.. inte frodiga och fina.
  Vi har också haft barnen hemma idag och det har gått riktigt bra. Får se hur det går imorgon. Jag får kanske försöka hitta på något spännande som en liten utmaning!

 2. Palettblad finns i så många olika varianter och är ganska enkla att få upp från sticklingar. Sedan är de så himla fina. Kul att barnen hade några att göra skolsakerna med

  • Ja jag förstått det, jag har inte alls lika gröna fingrar som Viktoria så vi får se hur det går.
   Ja det är jätteroligt

 3. Imorgon ska jag sätta mig och plugga då vi har distansundervisning vi med. Härligt att ni får till skolarbetet. Och jag måste säga det, det var väldigt fina blommor 🙂

  • Hoppas att det går bra för dig!
   Jag ser det som en övning i studieteknik, att redan nu få lära sig vikten av att göra det arbete som ska göras även om man inte är i skolan.
   Visst är dom ljuvliga!

 4. Här där jag bor är med skolorna stängda dom får ha undervisning via online kurrser lika bra det så det inte sprider sej

  • Här är inte skolorna stängda utan vi är hemma för att vi är förkylda.
   Vi får väl se vad presskonferensen säger kl 14.

 5. Ni verkar ha haft det fantastiskt. Tycker att det är helt ok att barnen får vara tillsammans och plugga, speciellt om de redan typ smittat varandra och kul att ni tar det hela på stort allvar. Jag gillar filosofin kring socker och rotfrukter. kanske kan köra den här hemma också…
  otroligt vackra blommor och jag håller fullständigt med dig, vi måste stötta våra lokala handlare oavsett av vilken art de är.

  • Ja så länge man har koll på att man inte träffar någon som inte är frisk att klara av minsta förkylning så tycker inte jag att det är så farligt. Men jag har valt att vi inte träffar mina föräldrar nu då de är över 70.
   Ja alltså det är filosofi jag behärskar. Haha

 6. Heja dig, superwomen som klarar alla utmaningar och är strålande härlig i alla fall <3 Vad tror du, vad känner du inför framtiden med skolan och allt? Jag är orolig. KRAM

  • Men tack snälla! ❤️
   På ett sätt, ett väldigt egoistiskt sätt, hoppas jag att skolan stänger och att föräldrar kan vara hemma och vabba då (om jag förstod det rätt så är det ett förslag i den nya lagen om att kunna stänga skolor) men på ett annat sätt, ett samhällsklokt sätt, så hoppas jag att skolorna förblir öppna. Det finns så många barn som inte har trygga hem det finns så många familjer som inte har råd att låta barnen äta alla mål hem och jag tror att det är superviktigt att hålla samhällskonstruktionen igång så mycket som möjligt för att inte skapa panik och kaos. Det räcker så väl med den panik och det kaos som redan finns i samhället, vi behöver inte öka på den.
   Hur ser du på det?
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.