I min trädgård, den tråkiga delen

Ju mer det regnar desto fler äckliga små räliga sniglar och nä förresten de är definitivt inte små! DSC_2852 DSC_2855Jo det finns små också för hela vår gräsmatta är fylld av bebisäckligingar. Jag tycker det är läskigt! Jag tycker Sverige ska stänga sina gränser precis lika hårt som i Australien så vi slipper få hit massa äckliga djur som äter upp alla mina jordgubbar och blommor!
De kryper in i växthuset, de kryper upp till balkonglådorna med pelargoner i, de är överallt! Och dessutom så har vi nu också några äckliga små skalbaggar som finns överallt i gräsmattan och tydligen lägger ägg som blir till en larv som äter upp gräsrötterna så hela gräsmattan dör om inte fåglarna hinner först och vänder upp och ner på gräsmattan för att komma åt larverna. Jag hatar småkryp och annat äckligt som invaderar min trädgård! Vad gör sniglar för nytta egentligen? Nä de är som fästingar, helt meningslösa och äckliga!
DSC_2871 DSC_2848 DSC_2846 DSC_2836 DSC_2838 DSC_2841
Jag plockade alla sniglar jag såg och samlade i min lilla spann med vatten och allrent, där får de möta sin skapare och brinna i evighetens eldar! Viktoria har inga sniglar men så har hon också en igelkott som bor i hennes trädgård, undras om jag kan locka hit en igelkott. Vilket är värst, att plocka sniglar eller att ha en igelkott som är full med löss som kan sätta sig på Sid? Hur lockar jag hit en igelkott?

Sid vill iofs äta upp alla sniglar men då vänder det sig i magen på mig så det får han inte! I vinter vill jag ha mängder med minusgrader och massa snö som ligger länge så att alla äckliga små krälande sniglar dör. Ja och det får gärna komma massa sol och värme nu så att gräsmattan dör och är fullständigt oattraktiv för sniglar och små äckliga skalbaggar!
Jaja det är ju ett i-landsproblem men jag är så trött på äckliga små sniglar och baggar!!!

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.