Inspiration

Sedan vi var iväg på vår weekend i Malmö så har jag helt snöat in på att jag vill göra om i vardagsrummet. Ja det är ju inte direkt läge nu när jag är arbetslös men jag måste ju börja söka inspiration nu så jag vet vad jag vill ha sedan.
Jag älskar den gamla stilen med åldrande trä och avskavd färg men jag gillar också det enkla, raka, moderna. Mitt liv har alltid gått i cyklar där jag vill hade det gamla några år och sen vill jag kasta ut allt och ha det nya. Nu tänkte jag att jag ska lyckas hitta min egna stil, en blandning av allt jag gillar utan att det blir som en michmach av allt. Därför söker jag nu inspiration, jag har en bild i huvudet som är min grund eller ja bild och bild det är en bild som förmedlar en känsla som jag vill ha i mitt hem.
736c0cb3-58da-4974-aa36-f0c04fba99d2 strind-soffbord-vit__0097154_PE237317_S4

Typ något sånt här bord vill jag ha fast jag hade sprayat stommen i koppar, ja jag vet att koppar inte är lika hett just nu men jag älskar koppar och har alltid gjort det!

arvika-snurrfatolj-svart__0117716_PE272913_S4 b96a193b-12ad-4c47-810f-8174c16dffcc

Jag vill kasta ut sofforna och ha sköna fåtöljer istället. Jag gillar den gråa fåtöljen för den är sådan där som Joey och Chandler hade i Friends men tja i en betydligt mycket snyggare design. Fyra stycken och ett snyggt bord hade gett mitt vardagsrum en helt annan känsla.

ikea-ps-matta-slatvavd-blandade-farger__0217321_PE373645_S4

Sen är ju nya mattor aldrig fel och den här är så fin, från insidan och utsidan. Det är nämligen en handgjord matta från Indien, IKEA garanterar att vävarna har goda arbetsförhållande och rättvisa löner. Nu vet jag att IKEA har hårda krav på sånt här för jag har en barndomsvän som jobbar för IKEA med miljö och sånt där (ja jag förstår inte riktigt vad det är hon gör men hon är lysande på att förklara saker när jag inte förstår som t.e.x. när IKEA vägrade skriva på det där avtalet om arbetares villkor).
Så ja jag vill ha den här mattan för att den är sjukt snygg men också för att den gör gott!

Tror jag ska börja mäta och rita upp det så jag vet hur det blir. Ja och sen har jag ju mitt vackra drängaskåp som ska målas också. Jag kan inte bestämma färg bara. Jag funderar lite på göra så här, eller så här, eller så här eller kanske så här. Vad tycker ni, vilken färg? Ni kanske har något bra tips där jag kan hitta inspiration?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.