En saknad vän

Idag fick jag besöka av min Maria! Ja både Maria och hennes barn var här, bara Chrille som saknades. Det var nästan som förr bara det att barnen var ganska mycket större än vad de var förr när vi umgicks så här då männen jobbade och vi var lediga.
DSC_0052 DSC_0050 DSC_0041 DSC_0024
Vi hade bestämt sedan innan att vi skulle gå till lekplatsen om vädret tillät det, det gjorde det inte men vi gick ändå. Vi kan väl ärligt säga att det blev inte många minuter på lekplatsen då det var klassisk skånsk vinter dvs blött, snö och en blåsande kyla som går igenom märg.
DSC_0072 DSC_0070

Med rosiga kinder och köldbiten näsa så drack vi varm choklad och åt äggmackor. Det behövs när man har varit ute i den skånska vintern och busat. Det är härligt att sitta vid ett bord och bara prata, barn har så härliga saker att diskutera. Sedan är det ju så att mat är godare borta än hemma och då njuter jag, barn ska äta tills de är mätta och nöjda so what om de tar en macka för mycket eller två ägg. Man kan äta allt men inte alltid. Maria och jag diskuterade BVCs konstiga riktlinjer om barn och övervikt, att dieter ska införas och BMI är hårdvaluta. Jag har ingen aning om vad mina barn har för BMI och jag tänker inte heller ta reda på det, mina barn mår väl båda två och klarar med skola/förskola och pojkarna äter bra, nyttigt. Jag blir så arg att jag ångar, sluta jaga barn för deras vikt! Jag vet att Alfred hade gjort en nästan 90gradig sväng på vikten sist vi var på BVC men vad jag inte förstår är att BVC hänger med på att om inte längden har förändrats lika drastiskt så kommer den lite senare. Trodde det var allmänt känt att barn växer på ett håll i taget. Det är så skönt att prata med Maria om sånt här för hon tycker det är lika glöttigt som jag gör. Både Maria och jag vet vad det innebär att vara övervikt och ingen av oss kommer stilla titta på om våra barn skulle vandra samma väg men att sätta barn på dieter är inget jag tror på, jag tror inte på dieter alls faktiskt för jag tror på en hållbar livsstil.
Ja Maria och jag hann ju avverka många andra viktiga saker semesterplaner, hur mysigt vi hade det när vi var föräldralediga, att vi snart har två skolbarn var, punschverandor, pyssel, bakning och min dröm om ett blått hus med vita knutar i Hästveda. Ja vi diskuterade även våra krämpor och Maria som är året äldre än mig konstaterade kallt att allt blir värre när man blir 40 år. hahaha
DSC_0078 DSC_0079

Jag fick go’a kramar, skratt och vackra tuplaner! Det är härligt att få träffa en saknad vän, en saknad vän med jobb, familj och fritidsintresse som tar tid precis som vi har. Det var länge sen vi träffades men det märks bara på att barnen växer, det är som om vi träffades igår.
DSC_0088 DSC_0092

Nu har jag tänt ljusen i vardagsrummet, kokat kaffe och satt igång tv:n så nu är det bara till att slänga sig i soffan och hålla kväll. Sid har redan intaget soffläge och ser ut som en liten kringla.
Imorgon är det lovets sista dag och äntligen går det att leka med klasskompisen som Vincent längtat så efter. Det har varit ett härligt lov!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.