Jag vet, det är tidigt

Jag vet, det är tidigt att börja redan men jag kan inte rå för det.

Jag längtar efter våren, känslan som sprider sig inom mig när man börjar se vårtecken.

Jag vet att det är långt kvar tills det är dags att leta men när man bor i Skåne måste man ha ett sätt att klara den gråa tid som kommer nu.

Snö hade också vart underbart men som sagt, jag bor i Skåne så att önska sig snö är lite som att hoppas på att vinna högvinsten på lotto – inte så troligt.

Men först ska jag njuta klart av julen och sen ska jag köpa hem tulpaner och njuta av längtan efter våren.

Kan du vara i nuet eller börjar du också längta efter våren när vi kommer in på det nya året?

18 kommentarer

 1. Jag bor också i Skåne och hade gärna haft lite snö. Å andra sidan får vi trösta oss med att vårtecknen kommer till oss lite tidigare. Men jag gör som du, har kvar julen lite till och sedan kommer tulpanerna in i väntan på att vintergäck och snödroppar dyker upp i gräsmattan.

 2. Jag är visserligen i fjällen just nu, men bor ju annars också i Skåne och är egentligen ingen vintermänniska. Det gör inget om det inte kommer någon snö, även om barnen tycker att det är kul. Men jag är nöjd med min vecka här i fjällen 🙂 Det får gärna bli lite vårväder nu, ha ha!

 3. Jag är så besviken på denna vinter och nu snart känns det som att det kan kvitta. Skulle hellre ha sol och vår. Vilka härliga bilder du delar ❤

 4. Jag hade gärna sett lite snö här nere i Skåne först. Jag känner mig inte alls redo för vår än. Jag tycker att januari och februari brukar vara ganska mysiga månader. Jag gillar att njuta av lugnet efter december, som i min bransch är väldigt hektisk medan januari är den lugnaste månaden på hela året.

  • Det kanske är kopplat till mitt jobb, det har jag inte tänkt på förr. Januari och februari är rätt så tråkiga månader pga avstämningar. Förvisso så kommer den mest hektiska period när våren kommer men då är det ju iaf ljust och värmen börjar komma. Det här tåls att tänka på. Tack!

 5. Haha ja borde bo i Skåne hör ja, jag gillar inte als snön, dock bor ja i södra Norrland ironiskt nog ska vi byta? ?❤️

 6. Våren är fantastisk men nu är det vinter och då tycker jag att det ska så vara. Jag älskar alla årstider men var sak har sin tid

  • Jag älskar också årstiderna men problemet är att vi inte har fyra årstider längre i Skåne. Jag vill ha riktig vinter med snö och massa minusgrader, inte 8 plusgrader och regn.

  • Hade vi bara fått riktig vinter med snö så hade det ljusat upp men vi får fortsätta med detta grå mörker som varit sedan i oktober. Men snart nog är våren här, vi ska bara klara av februari först. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.