Jullov

Jullov är en lysande tid för att spela spel och läsa böcker.

Det första är något enklare att locka barnen med. Vi har spelat en massa spel eller rättare sagt vi har spelat en massa men mest samma spel. Våra barn är tydligen helt för det här med mord. Jag önskar att jag hade hittat något annat spel vi kunde spelat men barnen vill spela Cluedo eller Monopol och Monopol är verkligen inte min grej. Som barn älskade jag att spela “Sätt sprätt på en miljon” men jag har fått höra från vänner att det är inte alls lika roligt nu som när vi var barn. Jag efterlyste lite speltips på Facebook och fick några men jag tycker det är svårt att hitta nya spel att fastna för. Det är ju inte direkt så att jag köper ett spel för 500 kr och sen var det inte alls kul. Så har du något tips på brädspel?

Att få barnen till att läsa är mycket svårare. Jag satte en regel under jullovet, 10 minuters läsning varje dag. Det gick inte bra kan jag säga. Det är mycket lättare att få till det på vardagarna faktiskt för då läser de när de går och lägger sig. Barnen tycker om att läsa men det är att få dem att läsa som är utmaningen. Vincent har fastnat för Harry Potter och har alla böckerna utom trean (Fången från Azkaban) så han har böcker att läsa. Dessutom fick han både bok i födelsedagspresent och julklapp, en ny serie för honom och den verkar vara intressant.

Alfred däremot har det varit svårare att hitta böcker till. Han har inte något specifikt intresse så som Vincent men Alfred fick också bok i julklapp så jag hoppas att den blir bra.

Själv älskar jag att läsa och jag jobbar för att barnen ska hitta den där läslängtan som jag kan få när jag inte har läst på ett tag. Ni vet den längtan där man inte kan skynda sig tillräckligt mycket för att få till det där perfekta tillfället att läsa. Det ska vara tyst, det ska vara bekvämt, det ska vara tillräckligt ljust men inte för ljust och man måste ha te. Nä jag skojar bara allt det behövs inte men att sitta bekvämt är ett måste för mig.

Har du några tips på hur man får barn att vilja läsa mer? Läsglädjen när man väl läser finns men inte viljan att släppa tv-spelandet eller att inte leka innan man läser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.